Dnes na večeru pripravíme polievku z mletého bravčového mäsa.
Suroviny pre 4 osoby:
150 g mletého mäsa, soľ, mleté čierne korenie, 1 kocku bujónu, 2 mrkvy, 1 petržlen, 1 strúčik cesnaku, 1 cibuľu, petržlenovú vňať, ½ hrste ryže, mletú sladkú papriku, olej,
Príprava:
Mäso prepláchneme na sitku, zalejeme 1,5 l vody, pridáme soľ, mleté čierne korenie, mletú sladkú papriku, bujón a dáme variť. Cibuľu nakrájame, osmažíme na oleji, pridáme nakrájaný cesnak a očistenú a na hrubo nastrúhanú zeleninu. Restujeme takmer do mäkka. Zeleninu vložíme do polievky, pridáme prepláchnutú ryžu a uvaríme. Na tanieri zdobíme petržlenovou vňaťou.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.