Dnes na večeru pripravíme polievku z mladého hrášku. Gurmán Suroviny pre 4 osoby 1 cibuľu, 30 g masla, 2 mladé mrkvy, 1 kaleráb, 1,2 litra zeleninového vývaru, 200 g vylúpaného mladého hrášku, 1 PL sekanej zelerovej vňate, soľ, mleté čierne korenie, Prípr
Suroviny pre 4 osoby:
1 cibuľu, 30 g masla, 2 mladé mrkvy, 1 kaleráb, 1,2 litra zeleninového vývaru, 200 g vylúpaného mladého hrášku, 1 PL sekanej zelerovej vňate, soľ, mleté čierne korenie,
Príprava:
V hrnci rozpustíme maslo, speníme nakrájanú cibuľu. Potom pridáme očistenú a nakrájanú mrkvu a kaleráb. Podusíme asi 10 minút. Vložíme hrach, zelerovú vňať, podlejeme troškou vývaru a dusíme ďalších 5 minút. Nakoniec dolejeme zvyšný vývar a dovaríme zeleninu do mäkka. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies