Dnes na večeru pripravíme pirohy s tvarohovou plnkou.

NETKY.SK • 25 Január 2013, 08:19 • 2 min
Dnes na večeru pripravíme pirohy s tvarohovou plnkou.

Dnes na večeru pripravíme pirohy s tvarohovou plnkou. Gurmán Suroviny pre 4 osoby 1,5 kg zemiakov, 300 g polohrubej múky, soľ, 1 vajce, práškový cukor na posypanie, 100 g masla na poliatie, 500 g tvarohu, 2 žĺtky, 100 g práškového cukru, mletú škoricu, 20

slovakia

left justify in out

img


Suroviny pre 4 osoby:

1,5 kg zemiakov, 300 g polohrubej múky, soľ, 1 vajce, práškový cukor na posypanie, 100 g masla na poliatie, 500 g tvarohu, 2 žĺtky, 100 g práškového cukru, mletú škoricu, 200 g strúhanky, 100 g masla,

Príprava:

Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme v slanej vode. Scedíme ich, prelisujeme, pridáme múku, soľ, vajce a vypracujeme cesto. Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske a pohárom, alebo formičkou vykrajujeme kolieska. Do stredu kolieska dáme plnku, ktorú sme pripravili zmiešaním tvarohu, 2 žĺtkov, 100 g práškového cukru a trochu škorice. Kolieska preložíme na polovicu a okraje poriadne pritlačíme. Pirohy vložíme do vriacej vody, premiešame, počkáme kým vyplávajú na povrch. Chvíľku povaríme a vyberieme ich. Medzi tým si opražíme na masle strúhanku, zalejeme ju troškou vody a necháme spariť pod pokrievkou. Uvarené pirohy posypeme strúhankou, osladíme práškovým cukrom a polejeme rozpusteným maslom.

Čas prípravy: 120 minút

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies