Dnes na večeru pripravíme pirohy s tvarohovou plnkou. Gurmán Suroviny pre 4 osoby 1,5 kg zemiakov, 300 g polohrubej múky, soľ, 1 vajce, práškový cukor na posypanie, 100 g masla na poliatie, 500 g tvarohu, 2 žĺtky, 100 g práškového cukru, mletú škoricu, 20
Suroviny pre 4 osoby:
1,5 kg zemiakov, 300 g polohrubej múky, soľ, 1 vajce, práškový cukor na posypanie, 100 g masla na poliatie, 500 g tvarohu, 2 žĺtky, 100 g práškového cukru, mletú škoricu, 200 g strúhanky, 100 g masla,
Príprava:
Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme v slanej vode. Scedíme ich, prelisujeme, pridáme múku, soľ, vajce a vypracujeme cesto. Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske a pohárom, alebo formičkou vykrajujeme kolieska. Do stredu kolieska dáme plnku, ktorú sme pripravili zmiešaním tvarohu, 2 žĺtkov, 100 g práškového cukru a trochu škorice. Kolieska preložíme na polovicu a okraje poriadne pritlačíme. Pirohy vložíme do vriacej vody, premiešame, počkáme kým vyplávajú na povrch. Chvíľku povaríme a vyberieme ich. Medzi tým si opražíme na masle strúhanku, zalejeme ju troškou vody a necháme spariť pod pokrievkou. Uvarené pirohy posypeme strúhankou, osladíme práškovým cukrom a polejeme rozpusteným maslom.
Čas prípravy: 120 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies