Dnes na večeru pripravíme kuraciu roládu so špargľou a špenátom. Gurmán Suroviny pre 4 osoby 4 väčšie kuracie prsia, soľ, mleté čierne korenie, listový špenát, 12 ks šparglí, maslo, biele víno, 1 kyslú smotanu, olej, vegetu, Príprava Špargľu očistíme a kr
Suroviny pre 4 osoby:
4 väčšie kuracie prsia, soľ, mleté čierne korenie, listový špenát, 12 ks šparglí, maslo, biele víno, 1 kyslú smotanu, olej, vegetu,
Príprava:
Špargľu očistíme a krátko povaríme v slanej vode, do ktorej sme pridali kúsok masla. Kuracie prsia umyjeme, osušíme, nakrojíme a rozklepeme na tenký plát. Posolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Na každý plát mäsa rozložíme umyté listy špenátu a po 3 ks šparglí. Zvinieme do rolády a upevníme špáradlami. Takto pripravené mäso prudko opečieme zo všetkých strán na oleji, podlejeme vodou, trochou bieleho vína a dodusíme do mäkka. Šťavu dochutíme soľou, mletým korením a vegetou. Nakoniec prilejeme smotanu a krátko povaríme. Podávame s ryžou alebo zemiakovou kašou.
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies