Suroviny pre 4 osoby: 1 kurča, 1 PL maslo, 2 PL olej, 1 ks cibuľa, 250 ml kyslá smotana, 2 PL hladká múka, soľ, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, kurací bujón.
Príprava:
Umyté kurča pokrájame na menšie kúsky, osolíme , okoreníme. Na oleji podusíme na drobno pokrájanú cibuľku, pridáme mäso a opečieme zo všetkých strán, potom pridáme papriku, podlejeme trochu vodou a prikryté dusíme 20 minút. Pridáme bujón a ešte 5 minút podusíme. Mäso vyberieme a pripravíme zátrepku a to tak, že rozšľaháme smotanu, mlieko a múku. Pripravenú zátrepku pomaly za stáleho miešania prilejeme do výpeku z mäsa a povaríme na miernom ohni asi 5 minút. Do omáčky vrátime mäso , necháme to prejsť varom a môžeme podávať s haluškami.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies