Dnes na večeru pripravíme kôprovú omáčku s volským okom

NETKY.SK • 11 Máj 2013, 17:21 • 2 min
Dnes na večeru pripravíme kôprovú omáčku s volským okom

Suroviny: 1 l mlieka, 200 ml 33% smotana, čerstvý kôpor, olej, 4PL hladká múka, cukor, soľ, ocot, vajíčka.

slovakia

left justify in out

Príprava:

Na oleji spravíme z múky zásmažku. Keď sa múka trochu presmaží, zalejeme ju za stáleho miešania studeným mliekom a prilejeme aj smotanu. Osolíme, pridáme cukor a kôpor. Varíme za občasného miešania až do zhustnutia. Keď nám omáčka zhustne dochutíme octom a ešte krátko povaríme. Medzi časom si nachystáme vajíčka na volské oko. Podávame s parenou knedľou alebo so zemiakmi.

Čas prípravy:  30 minút

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies