Dnes na večeru pripravíme koložvársku kapustu bez prekladania. Gurmán Suroviny pre 4 osoby ½ kg ryže, ½ kg mletého mäsa, 250 ml smotany na varenie, 100 ml paradajkového pretlaku, ½ kg kyslej kapusty, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, olej, soľ, mleté čierne k
Suroviny pre 4 osoby:
½ kg ryže, ½ kg mletého mäsa, 250 ml smotany na varenie, 100 ml paradajkového pretlaku, ½ kg kyslej kapusty, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, olej, soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku,
Príprava:
Ryžu uvaríme. Na oleji speníme cibuľu, pridáme mleté mäso, koreniny, opečieme, podlejeme vodou a udusíme. Na druhej cibuli udusíme kapustu. Ryžu, mäso, kapustu a paradajkový pretlak zmiešame a preložíme na vymastený pekáč. Zalejeme smotanou v ktorej sme rozmiešali sladkú mletú papriku a upečieme.
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.