Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
8. feb. 2023Zoja
BratislavaBratislava
Biblia
TV program
Moje Netky
15.02.2013 08:53 Gurmán
Dnes na večeru pripravíme jablkovo tvarohovú žemľovku.
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
15.02.2013 08:53 Gurmán

Dnes na večeru pripravíme jablkovo tvarohovú žemľovku.



Dnes na večeru pripravíme jablkovo tvarohovú žemľovku. Gurmán Suroviny pre 4 osoby 10 rožkov, mlieko, práškový cukor, vanilkový cukor, 3 jablká, škoricový cukor, 4 vajíčka, 1 tvaroh, maslo, Príprava Jablká očistíme, nastrúhame na hrubom strúhadle, pridáme


Suroviny pre 4 osoby:

10 rožkov, mlieko, práškový cukor, vanilkový cukor, 3 jablká, škoricový cukor, 4 vajíčka, 1 tvaroh, maslo,

Príprava:

Jablká očistíme, nastrúhame na hrubom strúhadle, pridáme škoricový cukor, práškový cukor a zamiešame. Do tvarohu pridáme 1 žĺtok, cukor a tiež vymiešame. V mlieku rozmiešame 3 žĺtky, cukor, vanilkový cukor a postupne v ňom namáčame nakrájané rožky. Tie ukladáme do maslom vymastenej zapekacej misy na dno, ale aj po bokoch. Na to uložíme nastrúhané jablká a ďalšiu vrstvu rožkov. Potom rozotrieme tvaroh a ukončíme rožkami.  Poukladáme plátky masla a dáme zapiecť do vyhriatej rúry. Pred dopečením rozotrieme sneh, ktorý sme ušľahali z bielkov a cukru.

Čas prípravy: 90 minút

Prajeme dobrú chuť.



reklama


reklama


Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR

Foto:  g class="caption" src="images/stories/2013/130215/zemlovka.jpg" border="0" align="left" />

Suroviny pre 4 osoby:

10 rožkov, mlieko, práškový cukor, vanilkový cukor,



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
ad
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok