Dnes na večeru pripravíme hrachovú polievku na maďarský spôsob. Gurmán Suroviny pre 4 osoby 150 g klobásy, 100 g údeného bôčika, 200 g sušeného lúpaného hrachu, 200 g očistených a na kocky nakrájaných zemiakov, 1 PL paradajkového pretlaku, 1 PL oleja, 1 b
Suroviny pre 4 osoby:
150 g klobásy, 100 g údeného bôčika, 200 g sušeného lúpaného hrachu, 200 g očistených a na kocky nakrájaných zemiakov, 1 PL paradajkového pretlaku, 1 PL oleja, 1 bujón, 1 cibuľu, 1 cesnak, soľ, rascu, 1 ČL mletej sladkej papriky, mleté čierne korenie,
Príprava:
Hrach uvaríme vo vode, do ktorej sme pridali soľ a bujón. Cibuľu, bôčik a klobásu nakrájame na kocky a spolu orestujeme na oleji. Pridáme pretlak, prelisovaný cesnak, mletú papriku, rascu a vlejeme do polievky. Dochutíme soľou a korením. Podávame s chlebom.
Dobrá rada: Ak chcete mať hrach skorej uvarený, deň vopred ho namočte do vlažnej vody.
Čas prípravy: 120 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies