Dnes na večeru pripravíme hrachovú polievku na maďarský spôsob.

NETKY.SK • 24 Január 2012, 10:05 • 2 min
Dnes na  večeru pripravíme hrachovú polievku na maďarský spôsob.

Dnes na večeru pripravíme hrachovú polievku na maďarský spôsob. Gurmán Suroviny pre 4 osoby 150 g klobásy, 100 g údeného bôčika, 200 g sušeného lúpaného hrachu, 200 g očistených a na kocky nakrájaných zemiakov, 1 PL paradajkového pretlaku, 1 PL oleja, 1 b

slovakia

left justify in out

img

Suroviny pre 4 osoby:

150 g klobásy, 100 g údeného bôčika, 200 g sušeného lúpaného hrachu, 200 g očistených a na kocky nakrájaných zemiakov, 1 PL paradajkového pretlaku, 1 PL oleja, 1 bujón, 1 cibuľu, 1 cesnak, soľ, rascu, 1 ČL mletej sladkej papriky, mleté čierne korenie,

Príprava:

Hrach uvaríme vo vode, do ktorej sme pridali soľ a bujón. Cibuľu, bôčik a klobásu nakrájame na kocky a spolu orestujeme na oleji. Pridáme pretlak, prelisovaný  cesnak, mletú papriku, rascu a vlejeme do polievky. Dochutíme soľou a korením. Podávame s chlebom.

Dobrá rada: Ak chcete mať hrach skorej uvarený, deň vopred ho namočte do vlažnej vody.

Čas prípravy: 120 minút

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies