Dnes na večeru pripravíme halušky s ...

NETKY.SK • 5 Marec 2014, 13:00 • 2 min
Dnes na večeru pripravíme halušky s ...

Suroviny pre 4 osoby: 600 g surových zemiakov, 200 g hladkej múky, soľ, 1 vajce

slovakia

left justify in out

Príprava:

Zemiaky postrúhame na drobnom struháku, primiešame múku, vajíčko, soľ a vypracujeme hladké cesto, ktoré cez  haluškáreň pretláčame do vriacej osolenej vody. Keď nám halušky vyplávajú, vyberieme ich sitkom alebo dierkovou naberačkou. Podávame ich podľa zvoleného spôsobu: s bryndzou, vajíčkom, kyslou kapustou...

 

-          S bryndzou. Bryndzu rozmiešame so smotanou a vložíme halušky. Dobre premiešame, na                    tanieri polejeme opraženou slaninou.

-          S vajíčkom. Urobíme si riedku praženicu, do ktorej zamiešame halušky.

-          S kyslou kapustou. Kapustu prelejeme vodou, necháme odtiecť, udusíme na cibuľke. 

 

Zamiešame halušky, polejeme opraženou slaninou.



Čas prípravy: 50 minút


Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona