Dnes na večeru pripravíme furmanské halušky s klobásou. Gurmán Suroviny pre 4 osoby 500 g zemiakov, 5 PL hrubej múky, 3 PL hladkej múky, 2 PL mlieka, 1 ČL soli, 150 g bryndze, 1 cibuľu, 2 klobásy, 100 g údeného syra, olej, Príprava Zemiaky očistíme, nastr
Suroviny pre 4 osoby:
500 g zemiakov, 5 PL hrubej múky, 3 PL hladkej múky, 2 PL mlieka, 1 ČL soli, 150 g bryndze, 1 cibuľu, 2 klobásy, 100 g údeného syra, olej,
Príprava:
Zemiaky očistíme, nastrúhame, pridáme obe múky, soľ, mlieko a vypracujeme cesto. Vo vriacej vode vyvaríme halušky a zmiešame s bryndzou. Na oleji opražíme cibuľu a na kolieska nakrájanú klobásu. Porcie halušiek na tanieri posypeme strúhaným údeným syrom a opečenou klobásou.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies