Suroviny pre 4 osoby: 1 cviklu, 2 mrkvy, 1 petržlen, kúsok zeleru, 3 zemiaky, 1 cibuľu, 1 jablko, soľ, olej, 150 g kuracích pŕs, 1 bujón, mleté čierne korenie, 1 PL paradajkového pretlaku, 100 ml kyslej smotany, sezamové semienka,
Príprava:
Cviklu umyjeme a uvaríme vo vode. V druhom hrnci opražíme na oleji cibuľu a všetku koreňovú zeleninu nakrájanú na kocky. Zalejeme vodou, pridáme bujón, pokrájané zemiaky , jablko a uvaríme do mäkka. Cviklu očistíme, pokrájame a vložíme k zelenine. Ponorným mixérom všetko rozmixujeme, pridáme paradajkový pretlak a necháme prejsť varom. Kuracie prsia pokrájame na tenké rezance, osolíme, okoreníme a prudko opražíme na oleji. Mäso rozložíme do tanierov, zalejeme polievkou, na každú dáme lyžicu smotany a posypeme sezamovými semiačkami.
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.