Dnes na večeru pripravíme bryndzové pirohy.

NETKY.SK • 2 Február 2012, 08:19 • 2 min
Dnes na večeru pripravíme bryndzové pirohy.

Dnes na večeru pripravíme bryndzové pirohy. Gurmán Suroviny pre 4 osoby 800 g uvarených zemiakov,  200 g hrubej múky, 1 vajce, soľ, 300 g bryndze, 1 šľahačková smotana, slanina, 1 PL bravčovej masti, Príprava Zemiaky umyjeme, očistíme, nakrájame na menšie

slovakia

left justify in out

img

Suroviny pre 4 osoby:

800 g uvarených zemiakov,  200 g hrubej múky, 1 vajce, soľ, 300 g bryndze, 1 šľahačková smotana, slanina, 1 PL bravčovej masti,

Príprava:

Zemiaky umyjeme, očistíme, nakrájame na menšie kocky, zalejeme vodou, osolíme a uvaríme do mäkka. Zlejeme ich, pridáme 1 PL masti a dobre roztlačíme. Rozdelíme ich na dve časti, asi na 500 a 300 g. Do väčšej časti pridáme múku, vajce, soľ a vypracujeme cesto. Na pomúčenej doske ho rozvaľkáme na hrúbku asi 4 mm. Vykrajujeme kolieska, naplníme plnkou, preložíme na polovicu, dobre pritlačíme. Plnku si pripravíme tak, že zmiešame 150 g bryndze a zvyšné roztlačené zemiaky. Pirohy nahádžeme do vriacej slanej vody a občas premiešame. Počkáme kým vyplávajú na povrch, ešte chvíľu povaríme a vyberieme. Hotové pirohy polejeme šľahačkovou smotanou, ktorú sme zmiešali so 150 g bryndze a opraženou slaninou.

Čas prípravy: 90 minút

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies