Dnes na večeru pripravíme bryndzové pirohy. Gurmán Suroviny pre 4 osoby 800 g uvarených zemiakov, 200 g hrubej múky, 1 vajce, soľ, 300 g bryndze, 1 šľahačková smotana, slanina, 1 PL bravčovej masti, Príprava Zemiaky umyjeme, očistíme, nakrájame na menšie
Suroviny pre 4 osoby:
800 g uvarených zemiakov, 200 g hrubej múky, 1 vajce, soľ, 300 g bryndze, 1 šľahačková smotana, slanina, 1 PL bravčovej masti,
Príprava:
Zemiaky umyjeme, očistíme, nakrájame na menšie kocky, zalejeme vodou, osolíme a uvaríme do mäkka. Zlejeme ich, pridáme 1 PL masti a dobre roztlačíme. Rozdelíme ich na dve časti, asi na 500 a 300 g. Do väčšej časti pridáme múku, vajce, soľ a vypracujeme cesto. Na pomúčenej doske ho rozvaľkáme na hrúbku asi 4 mm. Vykrajujeme kolieska, naplníme plnkou, preložíme na polovicu, dobre pritlačíme. Plnku si pripravíme tak, že zmiešame 150 g bryndze a zvyšné roztlačené zemiaky. Pirohy nahádžeme do vriacej slanej vody a občas premiešame. Počkáme kým vyplávajú na povrch, ešte chvíľu povaríme a vyberieme. Hotové pirohy polejeme šľahačkovou smotanou, ktorú sme zmiešali so 150 g bryndze a opraženou slaninou.
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies