Dnes na večeru pripravíme bravčové karé so slaninou

NETKY.SK • 2 Január 2014, 13:00 • 2 min
Dnes na večeru pripravíme bravčové karé so slaninou

Suroviny: 800 g bravčového karé, strúčik cesnaku, 5 pomarančov, 100 g prerastenej slaniny, 40 g masla, 150 ml bieleho suchého vína, oregano, šťava zo 6 pomarančov

slovakia

left justify in out

Príprava:      

Cesnak ošúpeme a nakrájame na plátky. Z jedného pomaranča olúpeme kôru a nakrájame na pásiky. Do mäsa urobíme zárezy, do ktorých vložíme cesnak a kôru z pomaranča. Okraje rezu stlačíme. Mäso osolíme, okoreníme, obalíme plátkami slaniny, ktorú upevníme špáradlami. Na panvici rozpustíme 20 g masla a mäso krátko opečieme. Podlejeme vínom a dusíme, kým sa víno nevydusí na polovičné množstvo. Pridáme oregano, šťavu z pomarančov a dusíme. Mäso so šťavou preložíme do pekáča, prikryté pod alobalom pečieme 40 minút. Štyri pomaranče prekrojíme na polovicu, uložíme do pekáča, na každú dáme kúsok masla, soľ, korenie a ďalších 20 minút zapekáme.

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies