Dnes na seba dajte pozor, čakajú nás extrémne teploty

NETKY.SK • 26 Júl 2019, 08:40 • 2 min
Dnes na seba dajte pozor, čakajú nás extrémne teploty

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) upozorňuje Slovákov na horúčavy, ktoré nás potrápia počas dnešného dňa.

slovakia

left justify in out

Posledné dni Slovensko po krátkom ochladení opäť sužujú úporné teplá. Ortuť teplomerov stúpa naozaj vysoko, každým dňom máme teplejšie a dnes to bude ešte horšie. Dajte si preto naozaj pozor!

 

img

 

SHMÚ vydal výstrahu druhého stupňa pre okresy v Bratislavskom, Trnavskom a Nitrianskom kraji na dnes od 14:00 do 18:00. Teplota vzduchu na niektorých miestach v tejto časti Slovenska môže byť od 35 °C do 36 °C. „Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. Takáto teplota vzduchu je v tejto ročnej dobe a oblasti zriedkavá a pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ píše sa na stránke SHMÚ.
 

Pre okresy Banskobystrického, Trenčianskeho a Košického kraja platí dnes v rovnakom čase výstraha prvého stupňa.

 

Extrémne teplo v Banskobystrickom a Košickom kraji môže navyše v čase od 14:00 do 22:00 vyústiť aj do búrok, upozorňuje SHMÚ.

 

img

 

Odborníci varujú, aby sme nezabúdali na pravidelný pitný režim, ten je v takomto počasí nevyhnutnosťou. Piť by sme mali pravidelne a priebežne, nie až vtedy, keď cítime smäd. Vyhneme sa tak kolapsu z tepla. Okrem toho by sme sa v čase okolo obeda mali zdržiavať v interiéri.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies