Dnes máte posledný deň podať daňové priznanie! Nápor na úradoch je tradične najsilnejší

NETKY.SK • 3 Apríl 2018, 12:03 • 2 min
Dnes máte posledný deň podať daňové priznanie! Nápor na úradoch je tradične najsilnejší

BRATISLAVA - Daňové priznanie k dani z príjmov za rok 2017 je v riadnom termíne možné podať a daň aj zaplatiť už len v utorok 3. apríla.

slovakia

left justify in out

Finančná správa, ako informovala TASR jej hovorkyňa Ivana Skokanová, má aktuálne k dispozícii približne 75 % z celkového predpokladaného počtu daňových priznaní. Dlhšie sú otvorené daňové úrady aj call centrum. Daňové priznanie môžu daňovníci okrem úradov odovzdať aj na viac ako 40 dodatočných miestach a v Bratislave aj v mobilných kanceláriách.

 

K utorňajšiemu ránu finančná správa eviduje z celkového očakávaného počtu 70 % daňových priznaní k dani z príjmu FO (typ A), 68 % daňových priznaní k dani z príjmu FO (typ B) a 84 % daňových priznaní k dani z príjmu právnických osôb.

 

Najväčší nápor však aj tento rok už tradične očakáva finančná správa práve počas posledného dňa. Pripravila preto pre väčší komfort daňovníkov niekoľko opatrení, a to dlhšie otvorené všetky daňové úrady - do 19.00 h. Dlhšie funguje aj call centrum, a to do 24.00 h.

Daňovníci môžu podať priznania na viac ako 40 dodatočných miestach mimo daňových úradov.

 

Navyše, po vlaňajších pozitívnych ohlasoch sú k dispozícii aj dve mobilné kancelárie v bratislavskej Petržalke pri najväčšom daňovom úrade. Finančná správa na projekte mobilných kancelárií spolupracovala aj s Krajským dopravným inšpektorátom, ktorého príslušníci riadia dopravu v okolí daňového úradu.

 

Parkoviská dali finančnej správe k dispozícii majitelia spoločnosti Real Prim, s.r.o. Tí daňovníci, ktorí si chcú daňové priznanie odložiť, tak môžu spraviť len do dnešnej polnoci na predpísanom tlačive.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona