Dnes má Peter Sagan šancu na víťazstvo, neďaleko prezidentovho domu sa predvedú šprintéri

NETKY.SK • 10 Júl 2018, 08:13 • 2 min
Dnes má Peter Sagan šancu na víťazstvo, neďaleko prezidentovho domu sa predvedú šprintéri

LA BAULE - Tímová časovka v Cholet priniesla úsmev na tváre jazdcov BMC Racing a dokonale premiešala celkovým poradím na cyklistickej Tour de France. O deń neskôr však opäť prichádza na rad klasika prvého týždňa, k slovu sa dostanú šprintéri a jeden z nich sa takmer s určitosťou stane víťazom 4. etapy.

slovakia

left justify in out

Vedie z La Baule a po 195 km vyvrcholí v Sarzeau na severozápade krajiny v Bretónsku. Slovák Peter Sagan, ktorý v tímovej časovke prišiel o žltý dres lídra pretekov, sa predstaví vo svojej tradičnej zelenej - ako prvý muž hodnotenia bodovacej súťaže. "V tímovej časovke som nemal dobré nohy. Je to tak, že bývajú dobré aj zlé dni. Bolo pekné mať na sebe žltý dres, ale teraz mám opäť zelený. V utorok sa opäť pokúsim o čo najlepší výsledok. Do Paríža je ešte ďaleko," uviedol Peter Sagan aj na webe svojho tímu Bora-Hansgrohe a tiež pre organizátorský portál letour.fr.

Cyklisti sa opäť vrátia k pobrežiu Atlantiku a cestou budú míňať aj Pontchâteau, miesto známe ako organizátor svetových šampionátov v cyklokrose. Etapa je takmer úplná rovina a do cieľa vedie štvorkilometrová rovná cesta, čo je aj v šprintérskych koncovkách pomerne unikátne. Šancu na ďalší triumf budú mať doterajší víťazi etáp na tohtoročnej TdF Fernando Gaviria a Peter Sagan, ale aj vyhlásení šprintéri, ktorí sa doteraz ešte poriadne nedostali k slovu - Nemci André Greipel a Marcel Kittel či Brit Mark Cavendish. Francúzi budú čakať dobrý výsledok od Arnauda Démara, Holanďania od Dylana Groenewegena. Z pohľadu bodovacej súťaže bude dôležitý 97,5. km a rýchlostná prémia v Dervale, jediná vrchárska prémia príde na rad po 135 km na Cote de Saint-Jean-la-Poterie (800 m, 7,8%).

S cieľovým mestečkom Sarzeau sa spája ešte jedna zaujímavosť. Jeho starostom je súčasný prezident Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) David Lappartient, a tak sa najlepší šprintéri budú môcť ukázať obrazne pod oknami jeho domu.

 

"Profil prvej z etáp v Bretónsku bude inšpiráciou pre šprintérov a zároveň si vyžiada tvrdú prácu v pelotóne od ich pomocníkov. Jazdci stvorení na úniky zrejme budú pokúšať osud. V závere by sa potom mala ukázať hierarchia medzi šprintérskymi kráľmi," uviedol v prognóze k 4. etape riaditeľ Tour de France Christian Prudhomme.

 

"Cesty v tejto časti Francúzsky bývajú často vlhké a úzke so živými plotmi okolo nich. Mokro a vietor by etape mohli pridať novú dynamiku. Aj keď sa predpokladá hromadný šprint v závere, nemusí to byť také jednoduché. Najmä ak si uvedomíme, že cyklisti majú v nohách náročnú tímovú časovku, v ktorej mnohí jazdili na plný plyn," uviedol športový riaditeľ tímu Mitchelton-Scott Matt White na webe Cyclingnews.

Štvrtá etapa TdF 2018 má štart o 13.05 h a víťaz sa v cieli očakáva približne po 17.40 h.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies