Dnes je už štvrtá adventná nedeľa, blížia sa vianočné sviatky

NETKY.SK • 22 December 2013, 09:51 • 2 min
Dnes je už štvrtá adventná nedeľa, blížia sa vianočné sviatky

BRATISLAVA - Aj napriek nákupnej horúčke, ktorá v súčasnosti sprevádza Vianoce, sa nadchádzajúci Štedrý večer nespája len s darčekmi pod vianočným stromčekom.

slovakia

left justify in out

Katolíci, evanjelici a veriaci ďalších cirkví dnes zapaľujú všetky štyri sviečky na adventnom venci, ktorý je symbolom obdobia modlitieb, pokánia a duchovnej prípravy na slávenie vianočných sviatkov. Kresťania sa už začínajú sústreďovať na slávenie Štedrého večera a sviatku Narodenia Pána Ježiša.

Aj napriek nákupnej horúčke a množstvu komercie, ktorá v súčasnosti sprevádza Vianoce, pre mnohé rodiny sa nadchádzajúci Štedrý večer nespája len s darčekmi pod vianočným stromčekom, ale symbolizuje hlavne radostnú spomienku na narodenie Ježiša Krista.

Počas adventu sa aj v tomto roku, vrátane dnešnej štvrtej adventnej nedele, konali mnohé benefičné koncerty a charitatívne podujatia v katolíckych, evanjelických a iných kresťanských chrámoch. Napríklad dnes popoludní sa vo Veľkom evanjelickom kostole v Bratislave uskutoční tradičný koncert Vianočný spev pre život na podporu Nadácie Výskum rakoviny. Účinkovať budú členovia Veľkého zboru donských kozákov, ktorí uvedú pravoslávne spevy, ruské, ukrajinské a slovenské ľudové piesne a vianočné skladby.

V cirkevných zboroch ECAV sa medzi treťou a štvrtou adventnou nedeľou zvyknú konať modlitebné stretnutia veriacich, na mnohých miestach v SR sa konali dobročinné akcie pre deti, seniorov, chudobné rodiny, bezdomovcov, či osamelých starých ľudí. Organizujú ich občianske združenia, nadácie, katolícka charita, evanjelická diakonia a ďalšie organizácie.

Veriaci kresťania v tomto čase viac ako inokedy prichádzajú na spoveď, snažia sa o zmierenie s Bohom a ľuďmi a viac myslia na iných.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies