Dnes je Deň tiesňovej linky 155. Zdravotníckym operátorom vyjadrila uznanie a hlbokú vďaku aj prezidentka

NETKY.SK • 15 Máj 2021, 14:08 • 2 min
Dnes je Deň tiesňovej linky 155. Zdravotníckym operátorom vyjadrila uznanie a hlbokú vďaku aj prezidentka

BRATISLAVA - Slovensko si dnes symbolicky pripomína Deň tiesňovej linky 155 a prácu jej operátorov, ktorí sedem dní v týždni a 24 hodín denne zachraňujú zdravie a životy. Pri príležitosti Dňa tiesňovej linky 155 Zuzana Čaputová vyjadrila zdravotníckym operátorom veľké uznanie a hlbokú vďaku za ich prácu.

slovakia

left justify in out

Operátori tiesňovej linky 155 tvoria spolu so záchranármi v teréne jeden tím. Ich cieľom je efektívna a rýchla pomoc pacientom. Vyťaženosť záchrannej zdravotnej služby každoročne stúpa. Slovensko mu za sebou dve ťažké vlny pandémie a títo ľudia si naozaj zaslúžia úctu a rešpekt.

 

img

 

Na linke 155 bolo zaznamenaných až 835 308 prichádzajúcich volaní. Počet všetkých volaní na linke 155 v roku 2020 bol viac ako 1,4 milióna (1 414 701). Číslo zahŕňa aj volania operátorov so zdravotníckym personálom, hygienikmi, samosprávami, či ďalšími zložkami integrovaného záchranného systému – políciou a hasičmi. 

 

img

 

Eduard Heger i minsiter zdravotníctva vyjadrili úctu týmto pracovníkom. "Zároveň ste ukázali, ako ste vy, neviditeľní hrdinovia z linky 155, až životne dôležití nielen pre systém záchrannej zdravotnej služby, zdravotníctva, ale pre celú spoločnosť,“ povedal na adresu operátorov Heger.

 

img

 

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský venoval spoločné poďakovanie záchranárom aj operátorom. „Preukázali ste obrovskú vôľu a nasadenie, aby sme všetci spolu pomáhali chrániť zdravie a život ľudí,“ dodal Lengvarský.

 

Nezabudla na nich ani prezidentka Zuzana Čaputová. Vyzdvihla, že svojou obetavou a profesionálnou činnosťou zabezpečujú, že sa rýchla pomoc dostane k ľuďom, ktorých život a zdravie sa ocitli v ohrození.

 



„Vaše dôležité povolanie bolo pre vás určite ešte náročnejšie počas pandemického roka, keď ste boli vystavení enormnému náporu. Za to, že ste v kritických situáciách pomohli tým, ktorí to potrebovali, si zaslúžite uznanie nás všetkých," zdôraznila. Hlava štátu sa poďakovala aj záchranárom, ktorí v spolupráci s operátormi „zachraňujú našich blízkych". „Máme vás v úcte a sme vám všetci vďační za to, čo pre nás robíte," dodala Čaputová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies