Dnes budú v druhom kole voliť nového generálneho riaditeľa RTVS: Rozhoduje sa medzi dvoma kandidátmi

NETKY.SK • 20 Jún 2017, 08:39 • 2 min
Dnes budú v druhom kole voliť nového generálneho riaditeľa RTVS: Rozhoduje sa medzi dvoma kandidátmi

BRATISLAVA – Poslanci NR SR dnes budú v druhom kole voliť nového generálneho riaditeľa RTVS.

slovakia

left justify in out

Vyberať budú medzi súčasným šéfom TASR Jaroslavom Rezníkom, ktorý získal v prvom kole minulý týždeň vo štvrtok 73 hlasov a súčasným šéfom RTVS Václavom Mikom, ktorého podporilo 53 poslancov.

 

Rezníkovi v prvom kole k zvoleniu chýbal jediný hlas. Na zvolenie je potrebná nadpolovičná väčšina prítomných poslancov. Tajné hlasovanie o novom riaditeľovi je na programe dnes o 11:00.

 

Ešte pred voľbou sa zíde poslanecký klub Most-Híd, aby sa poradil, koho voliť. Rezníka pred prvým kolom odmietali, dnes by ho však mali podporiť.

 

Smer by mal na oplátku ustúpiť z nominácie členky Súdnej rady SR, ktorou má byť štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Monika Jankovská. S tou totiž zásadne nesúhlasí ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská. Tá dokonca podľa informácií agentúry SITA uviedla, že ak bude Jankovská zvolená, podá demisiu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies