Dnes bude v Bratislave prednášať významný svetový vedec Yuri Gogotsi

NETKY.SK • 29 Máj 2019, 08:36 • 2 min
Dnes bude v Bratislave prednášať významný svetový vedec Yuri Gogotsi

BRATISLAVA- V Bratislave bude dnes prednášať významný svetový vedec Yury Gogotsi.

slovakia

left justify in out

V priestoroch auly Slovenskej akadémie vied (SAV) na Dúbravskej ceste bude od 10.00 h hovoriť o nových typoch 2D materiálov. Ide o prvú prednášku z cyklu pozvaných významných svetových vedeckých kapacít, ktorú organizuje SAV spolu s Učenou spoločnosťou Slovenska. 

 

img

 

Profesor Gogotsi pôsobí na Drexel University vo Philadelphii. Vo svojej prednáške predstaví nový typ anorganických 2D materiálov, bude hovoriť o ich použití na skladovanie energie, v optoelektronike, plazmonike, tienení elektromagnetickej interferencie, elektrokatalýze, medicíne, biosenzoroch, odsoľovaní a čistení vody a iných oblastiach.

 

img

 

"Prednáška určite zaujme chemikov, fyzikov, vedcov pracujúcich v materiálovom a biomedicínskom výskume, vedeckých pracovníkov, ale aj študentov. Tematicky je však zaujímavá pre širokú vedeckú komunitu," priblížila Hucáková.

 

 

Gogotsi pôsobí aj ako riaditeľ A. J. Drexel Nanomaterials Institute. Jeho výskumná skupina pracuje na nanoštrukturovaných materiáloch a 2D karbidoch na aplikácie v energetike a biomedicíne. Je spoluautorom dvoch kníh, viac ako 600 príspevkov v recenzovaných časopisoch a získal viac ako 50 patentov. Je uznávaným vedcom a jeho H-index je vyšší ako 110. Za svoj výskum získal množstvo ocenení.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona