AKTUALIZÁCIA: SHMÚ varuje pred dažďom, v Bratislave kolabuje doprava

NETKY.SK • 5 November 2019, 08:40 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: SHMÚ varuje pred dažďom, v Bratislave kolabuje doprava

BRATISLAVA - Od utorka do stredy (6. 11.) do 10.00 h hrozí na viacerých miestach Slovenska dážď. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal v tejto súvislosti výstrahu prvého stupňa, ktorá platí pre celý Banskobystrický, Košický a Prešovský kraj.

slovakia

left justify in out

SHMÚ varuje pred dažďom aj na ďalších miestach, konkrétne v okresoch Prievidza, Komárno, Levice, Nové Zámky, Liptovský Mikuláš, Martin, Ružomberok a Turčianske Teplice.

 

V Bratislave aktuálne meškajú autobusové a trolejbusové linky MHD desiatky minút. Dopravný podnik Bratislava to zdôvodňuje zlou dopravnou situáciou v meste spôsobenou silným dažďom. 

 

Zelená vlna RTVS upozorňuje vodičov v Bratislave na viacero nehôd i zhustenú premávku. 

 

 

V týchto okresoch sa miestami očakáva výskyt dažďa s úhrnom zrážok 35 až 55 milimetrov. Tento úhrn zrážok predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. "Predpokladaný úhrn a intenzita zrážok sú v danom ročnom období a danej oblasti bežné, ale môžu spôsobiť škody menšieho rozsahu," tvrdia meteorológovia.

 

img

 

V našej oblasti sa aj naďalej vlní studený front spojený s rozsiahlou tlakovou nížou tiahnucou sa zo západnej Európy, cez strednú Európu, až nad Pobaltie.
 

Predpoveď počasia na 05.11.2019 (Utorok)

Oblačno až zamračené, zrána lokálne ešte aj zmenšená oblačnosť.
Od juhozápadu postupne dážď, ojedinele výdatný. Na hrebeňoch Tatier sneženie. Zrána ojedinele hmla.
Najvyššia denná teplota 10 až 15 st.
Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 4 st.
Slabý premenlivý, v Nitrianskom kraji, v Above a na Zemplíne juhovýchodný až južný vietor 3 až 7 m/s (10 až 25 km/h). Na hrebeňoch hôr vo vysokých polohách prudký až búrlivý vietor.

 

img

Predpokladané množstvo zrážok:
2 až 20, ojedinele, najmä na strednom Slovensku okolo 30 mm



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies