Dnes bude pekelne horúco! Do piatku výstraha 3. stupňa pre celé Slovensko

NETKY.SK • 12 August 2015, 10:00 • 2 min
Dnes bude pekelne horúco! Do piatku výstraha 3. stupňa pre celé Slovensko

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na dnes a na piatok (14.8.) výstrahu tretieho stupňa pred vysokými teplotami. Výstraha platí pre celé územie Slovenska. Teploty sa môžu vyšplhať až na 38 stupňov Celzia. Na svojej internetovej stránke o tom informuje SHMÚ.

slovakia

left justify in out

Takáto vysoká teplota predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. „Výskyt uvedenej vysokej teploty vzduchu je v danom ročnom období a oblasti veľmi zriedkavý a pravdepodobnosť poškodenia zdravia a ohrozenia života spôsobeného nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ varuje SHMÚ.

 

Výstraha platí pre popoludňajšie hodiny od 12.00 do 18.00 h.

 

img

 

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu tretieho stupňa na stredu, štvrtok aj piatok. Teplota v popoludňajších hodinách vystúpi na 36 až 38 stupňov Celzia, v severných okresoch na 32 až 36 stupňov. Juhozápad a juhovýchod krajiny čakajú aj tropické noci, čo znamená, že teploty neklesnú pod 20 stupňov Celzia.

 

img

 

img


V pondelok podľa SHMÚ padol celoslovenský rekord maximálnej dennej teploty pre 10. august. V Topoľčanoch namerali 38,2 stupňa Celzia a v Hurbanove 37,5 stupňa, čím bol prekonaný doterajší rekord pre tento deň - v roku 1992 namerali v Stupave 37,2 stupňa Celzia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies