Dnes bude extrémne teplo: Teploty vystúpia až na 36°C!

NETKY.SK • 11 Jún 2014, 07:26 • 2 min
Dnes bude extrémne teplo: Teploty vystúpia až na 36°C!

BRATISLAVA - Meteorológovia varujú pred horúčavami, ktoré dnes zasiahnu časť západného, južného aj stredného Slovenska. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) dokonca pre oblasť juhozápadu vydal výstrahu 2. stupňa.

slovakia

left justify in out

Tá platí pre okresy v Bratislavskom a Trnavskom kraji od 13.00 h do 18.00 h. Teploty by sa v týchto lokalitách mali vyšplhať na 35 až 36 stupňov Celzia. Výstraha 1. stupňa platí pre okresy Nitrianskeho, Trenčianskeho i Banskobystrického kraja, kde v stredu medzi 13.00 h a 18.00 h vystúpi teplota podľa predpovede na 33 až 34 stupňov Celzia. "Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov," upozorňuje na svojom webe SHMÚ.

 

img

 

Horúčavy prinášajú so sebou aj zdravotné riziká, ktoré môžu spôsobovať kolapsové stavy. Ľudia by preto mali dbať na dodržiavanie pitného režimu. Dospelý človek by mal počas dňa vypiť najmenej tri litre nápojov. Počas teplých dní sa odporúča nosiť podľa možnosti odev svetlých farieb a z prírodných materiálov, má byť ľahký, vzdušný a voľného strihu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona