Dmytro Jaroš sa stane poradcom náčelníka generálneho štábu armády

NETKY.SK • 6 Apríl 2015, 09:18 • 2 min
Dmytro Jaroš sa stane poradcom náčelníka generálneho štábu armády

KYJEV - Vodca ukrajinského radikálneho hnutia Pravý sektor Dmytro Jaroš sa stane poradcom náčelníka generálneho štábu ukrajinskej armády Viktora Muženka.

slovakia

left justify in out

Oznámila to v nedeľu tlačová agentúra UNIAN s odvolaním sa na vyhlásenie ukrajinského ministerstva obrany.

 

K príslušnej dohode došlo na stretnutí Muženka s Jarošom, ktoré sa konalo v sídle generálneho štábu ukrajinskej armády. Súčasťou dohody je aj definovanie formátu spolupráce medzi jednotkami pravidelnej ukrajinskej armády a dobrovoľníckymi prápormi podliehajúcimi Jarošovi.

 

"Oceňujeme značný príspevok dobrovoľníckych práporov k spoločnému cieľu, k ochrane domoviny pred agresorom na východe. Bojovníci dobrovoľníckych oddielov prejavili vysokú motiváciu a morálku v mnohých bitkách," uviedol vo vyhlásení generálplukovník Muženko.

 

Skúsenosti dobrovoľníckych práporov budú podľa neho využité pri ďalšom rozvoji a ďalšom posilňovaní bojaschopnosti ukrajinských ozbrojených síl.

 

Dmytro Jaroš v tejto súvislosti zdôraznil, že jednota je kľúčovou podmienkou úspešného boja. Vyjadril pritom pripravenosť rozpracovať modely vzájomnej súčinnosti a integrácie dobrovoľníkov do ukrajinskej armády.

 

Jaroš okrem toho ubezpečil, že dobrovoľnícke prápory budú pri spoločných bojových operáciách s jednotkami pravidelnej ukrajinskej armády poslúchať rozkazy armádnych veliteľov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies