Dmitrij Medvedev označil EÚ za stádo, Viktor Orbán si vyslúžil pochvalu

NETKY.SK • 6 Máj 2022, 17:35 • 2 min
Dmitrij Medvedev označil EÚ za stádo, Viktor Orbán si vyslúžil pochvalu

BUDAPEŠŤ/MOSVKA - Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán urobil rozumný krok tým, že odmietol podporiť embargo EÚ na dovoz energonosičov z Ruska, ktoré by bolo „zničujúce pre hospodárstvo jeho krajiny, a tiež šialené sankcie voči hodnostárom ruskej pravoslávnej cirkvi“, napísal v piatok na sociálnej sieti Telegram podpredseda Rady bezpečnosti Ruskej federácie a bývalý prezident Dmitrij Medvedev.

slovakia

left justify in out

„Zdá sa, že najrozumnejších lídrov krajín v Európskej únii už unavuje mlčky postupovať k priepasti s celým európskym sterilizovaným stádom, ktoré vedie na porážku americký pastier,“ napísal Medvedev, jeden z najbližších spojencov ruského prezidenta Vladimira Putina.

 

img

 

„Uvidíme, čo urobí tento pastier. A, samozrejme, ako sa zachová tá časť stáda, ktorá je pripravená obetovať sa pre to, aby si pastier mohol užívať hojnosť,“ dodal Medvedev.

 

Prečítajte si tiež: Viktor Orbán: EÚ zabúda pri navrhovaní sankcií na ľudí!

 

Orbán v piatkovom rozhovore pre verejnoprávny rozhlas Kossuth rádió označil návrh Európskej komisie na ropné embargo voči Rusku za hospodársku atómovú bombu. „Návrh nových sankcií EÚ voči Rusku by spôsobil ďalšie zaťaženie ekonomicky najslabších vrstiev obyvateľstva bez toho, že by sa únia usilovala zmierniť dôsledky sankcií,“ napísal ešte vo štvrtok v liste adresovanom predsedníčke Európskej komisie (EK) Ursule von der Leyenovej.

 

img

 

Maďarský premiér odmietol aj plány na sankcie voči najvyššiemu predstaviteľovi ruskej pravoslávnej cirkvi – patriarchovi Kirillovi. Podľa jeho slov by takýto krok bol v rozpore so slobodou náboženského vyznania.

 

Možno vás zaujme: Slovensko môže poslať Ukrajine tanky, má to však podmienku



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies