Dmitrij Medvedev na summite ASEAN ocenil súčasný stav svetovej ekonomiky

NETKY.SK • 14 November 2017, 18:54 • 2 min
Dmitrij Medvedev na summite ASEAN ocenil súčasný stav svetovej ekonomiky

MANILA - V Manile sa otvoril 31. summit Asociácie Štátov Juhovýchodnej Ázie. Rusko reprezentoval Dmitrij Medvedev, ktorý priletel na Filipíny ešte pred začiatkom sammitu.

slovakia

left justify in out

Premiér vykonal niekoľko obojsmerných stretnutí. V svojom prejave na plenárnom zasadnutí, ocenil dnešný stav svetovej ekonomiky.

 

"Krajiny Ázijsko-pacifického regiónu sú konfrontované špecifickými výzvami. Veľa zdrojov hospodárskeho rastu, ktoré ešte nedávno boli úspešne používané, dnes už nedávajú takých výnosov. Dnes už je ťažké vyvíjať sa na základe lacnej pracovnej sily a nízkej ceny na suroviny. Dnes je principiálne nová paradigma vývoja,” povedal Medvedev.

 

Dmitrij Medvedev taktiež podčiarkol, že Rusko je pripravené sa aktívne zúčastňovať na nových projektoch ASEAN a poskytovať svojim partnerom možnosť nacionálnej infraštruktúry - konkrétne letiska, železnice a vysokorýchlostných komunikáčných kanálov. Premiér podčiarkol veľký potenciál Severnomorskej trasy. Okrem Dmitrija Medvedeva, boli hosťami summitu aj prezident USA, premiér Štátnej rady Činy, predsedovia vlád Japonska, Kanady a Indie, generálny sekretár OSN a iní známy politici.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies