Dmitričenko dostal za útok na šéfa baletu šesť rokov

NETKY.SK • 3 December 2013, 13:39 • 2 min
Dmitričenko dostal za útok na šéfa baletu šesť rokov

MOSKVA - Na šesť rokov väzenia dnes odsúdili sólistu baletu moskovského Veľkého divadla Pavla Dmitričenka. Súd ho uznal za vinného zo zosnovania útoku kyselinou na umeleckého riaditeľa a šéfa baletu divadla Sergeja Filina. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Moskovský súd poslal do väzenia aj Dmitričenkových komplicov - vykonávateľa útoku Jurija Zaruckého na desať rokov a Andreja Lipatova, ktorý ho na miesto útoku priviezol, na štyri roky. Útok kyselinou na Filina sa odohral 17. januára a takmer ho pripravil o zrak. Vypovedal, že absolvoval 23 operácií tváre a očí, a to aj v Nemecku, a čakajú ho ďalšie.

Dmitričenko priznal, že v rámci zákulisnej nevraživosti medzi ním a šéfom baletu si prial, aby Filin dostal "príučku" a súhlasil s tým, aby ho spoluobžalovaný Zaruckij zbil, ale útok nenariadil ani nevymyslel, aby použil pri tom kyselinu. Vykonávateľ útoku Zaruckij povedal, že použiť kyselinu bol jeho nápad, o ktorom sa pred jeho uskutočnením s Dmitričenkom nepodelil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies