Dlžníci nebudú môcť ľahšie splatiť dlhy pri daňovej exekúcii

NETKY.SK • 11 Február 2014, 12:07 • 2 min
Dlžníci nebudú môcť ľahšie splatiť dlhy pri daňovej exekúcii

BRATISLAVA - Dlžníci nebudú môcť ľahšie a rýchlejšie splatiť svoje dlhy pri daňovej exekúcii. Poslanci Národnej rady SR totiž v utorok neposunuli návrh predsedu SaS Richarda Sulíka, ktorý by to umožňoval, ani do druhého čítania.

slovakia

left justify in out

Sulík navrhoval, aby daňový dlžník v prípade daňovej exekúcie mohol zaplatiť pohľadávku bez toho, aby predtým musel žiadať správcu dane o súhlas s použitím svojich prostriedkov na zaplatenie svojho dlhu.

Ak totiž v súčasnosti chce daňový dlžník plniť svoj nedoplatok zo zablokovaného účtu, musí v banke predložiť súhlas daňového úradu s takýmto plnením. "V praxi to znamená aj trojnásobnú návštevu daňového alebo colného úradu - žiadosť o súhlas, prevzatie súhlasu, odovzdanie potvrdenia banky o prevzatí súhlasu," uviedol Sulík, podľa ktorého je táto povinnosť neobvyklá. 

Poslanci do druhého čítania neposunuli ani novelu zákona o vlastníctve bytov a nebytových priestorov z dielne poslancov KDH Pavla Abrhana, Martina Fronca, Moniky Gibalovej a Pavla Hrušovského. Tí chceli dosiahnuť, aby sa vlastníci bytov, ktorí sú zároveň spoluvlastníkmi spoločných častí domu, spoločných zariadení domu, príslušenstva, mohli dohodnúť na zrušení podielového spoluvlastníctva na priľahlom pozemku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona