Dlhoročný líder Bornea tvrdí, že nemá v banke vo Švajčiarsku miliardy

NETKY.SK • 22 Jún 2011, 08:49 • 2 min
Dlhoročný líder Bornea tvrdí, že nemá v banke vo Švajčiarsku miliardy

Dlhoročný líder Bornea tvrdí, že nemá v banke vo Švajčiarsku miliardy

slovakia

left justify in out

img

Dlhoročný predseda regionálnej vlády malajzijského ostrova Borneo dnes odmietol obvinenia skupiny aktivistov zo Švajčiarska, že v bankách tejto európskej krajiny má nahromadené miliardy dolárov z korupcie. Peniaze majú pochádzať z predaja dreva z oblastí obývaných miestnymi kmeňmi.
      Obvinenie Abdula Taiba Mahmuda, ktoré minulý mesiac v malajzijských médiách zverejnila švajčiarska organizácia Bruno Manser Fund, vyvolalo napätie v tábore tamojšej pravicovej strany Bumiputera (PBB), ktorá je na čele štátu Sarawak už 30 rokov. Oblasť je bohatá na pralesy a tamojšie džungle, obývané prevažne kmeňovými komunitami, sú bohatým zdrojom dreva.
      Abdul Tain Mahmud, ktorý je regionálnym lídrom od roku 1981, vo svojom prejave v miestnom parlamente odmietol obvinenia s tým, že vo švajčiarskych bankách nemá nijaké účty, majetky ani investície.
      Organizácia Bruno Manser Fund vedie kampaň za práva pôvodných obyvateľov ostrova Borneo.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies