Dlhoročného zamestnanca Pentagónu Wheelera zabili a uložili do smetí

NETKY.SK • 5 Január 2011, 08:47 • 2 min
Dlhoročného zamestnanca Pentagónu Wheelera zabili a uložili do smetí

Dlhoročného zamestnanca Pentagónu Wheelera zabili a uložili do smetí

slovakia

left justify in out

img

Americká polícia vyšetruje záhadnú vraždu bývalého dlhoročného zamestnanca vlády USA Johna Wheelera, ktorého telo našli večer na Silvestra smetiari pri vykládke smetí na skládke vo Wilmingtone (štát Delaware).
      Podľa vyšetrovateľov bol 66-ročný prominentný predstaviteľ Pentagónu, ktorý pracoval ešte za vlády Ronalda Reagana, Georgea Busha staršieho i Georgea Busha mladšieho, zabitý a zavlečený do odpadkového kontajneru. Polícia vyzvala obyvateľov na pomoc pri vyšetrovaní tohto zločinu.
      Bývalý dôstojník sa stal známym v USA, keďže sa významnou mierou zasadzoval za stavbu známeho pamätníka americkým vojakom padlým vo vojne vo Vietname. Stavebné dielo v tvare "V" na ktorom sú vryté mená 58.000 padlých vojakov, patrí od roku 1982 k najvýznamnejším pamätníkom v USA. Ročne navštívi Stenu (The Wall) v srdci Washingtonu  nespočetné množstvo Američanov.
      Podľa dostupných informácií videli Wheelera naposledy 28. decembra počas cesty vlakom z Washingtonu do Wilmingtonu. Kontajner, v ktorom bolo zrejme uložené jeho mŕtve telo, sa podľa polície nachádzal asi 10 kilometrov od jeho bydliska v New Castle, v priemyselnej zóne. "Nevieme, kde sa nachádza miesto činu," uviedol hovorca polície pre televíziu CNN.
      Bývalí kolegovia a priatelia sú šokovaní zo smrti Wheelera a z okolností, za ktorých zomrel. Podľa nich viedol dlhoročný právny spor s dvojicou, ktorá chcela v historickej časti New Castle postaviť dom. Wheeler bol voči ich plánu neústupčivý.
      Wheeler bol absolventom elitných univerzít - Harvard a Yale - a popri armáde pôsobil na mnohých vysokých postoch v okruhu Bieleho domu. Počas vlády Georgea W. Busha bol poradcom šéfa leteckých síl Air Force, uzatvára agentúra DPA.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies