Dlhoročného senátora Maxa Baucusa schválili za veľvyslanca v Číne

NETKY.SK • 4 Február 2014, 20:49 • 2 min
Dlhoročného senátora Maxa Baucusa schválili za veľvyslanca v Číne

WASHINGTON - Výbor amerického Senátu pre zahraničné vzťahy schválil dnes nomináciu Maxa Baucusa za nového veľvyslanca USA v Číne.

slovakia

left justify in out

Oznámila to agentúra AP. Dlhoročného demokratického senátora nominoval na dôležitý post ambasádora v Pekingu americký prezident Barack Obama. 
     
Členovia výboru nomináciu potvrdili jednomyseľne. Bezproblémové schválenie sa očakáva aj pri hlasovaní v pléne hornej komory Kongresu, ktoré by sa mohlo uskutočniť už vo štvrtok. 
     
Baucus pochádza z amerického štátu Montana a vo federálnom Senáte pôsobí už od roku 1978. V ostatných rokoch zastával post predsedu finančného výboru, ktorý dozerá na daňovú a obchodnú politiku.
     
Za svoju prioritu vo funkcii veľvyslanca Baucus označil zlepšenie ekonomických vzťahov s Čínou. V sporných politických otázkach prisľúbil voči Pekingu "spravodlivý, ale neoblomný" prístup. Na veľvyslaneckom poste by mal 72-ročný Baucus nahradiť Garyho Locka, bývalého ministra obchodu USA. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies