Dlhopisy budú mať v Česku zdanené tí, ktorí ich kúpili od svojich firiem ako Babiš

NETKY.SK • 21 Február 2017, 08:19 • 2 min
Dlhopisy budú mať v Česku zdanené tí, ktorí ich kúpili od svojich firiem ako Babiš

PRAHA - Český minister financií Andrej Babiš dnes v Poslaneckej snemovni podal pozmeňovací návrh, podľa ktorého by boli zdanené korunové dlhopisy, ktoré majitelia nakúpili od svojich firiem. Novinárom to povedal počas rokovania vlády.

slovakia

left justify in out

Opatrenie sa podľa Babiša dotkne desiatok ľudí a nevzťahuje sa na štátne dlhopisy. Bude sa týkať aj samotného Babiša, ktorý nakúpil v roku 2013 dlhopisy svojej vtedajšej spoločnosti Agrofert za 1,482 miliardy Kč (54,85 milióna eur). "Navrhujem zdaniť sám seba," povedal Babiš. Zmena by mala platiť od budúceho roka.

 

Minister financií čelí pre nákup trestnému oznámeniu za krátenie dane a porušenie povinnosti pri správe cudzieho majetku. Že jeho postup mal smerovať k daňovej optimalizácii, mu vyčíta aj premiér Bohuslav Sobotka. Babiš, ktorý nakúpil 10-ročné dlhopisy so 6-% úrokom, ktoré Agrofert vydal v decembri 2012, ale zneužitie zákona odmieta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies