Dlhoočakávaný film KAREL prišla do Bratislavy uviesť Ivana Gottová!

NETKY.SK • 15 November 2021, 12:00 • 2 min
Dlhoočakávaný film KAREL prišla do Bratislavy uviesť Ivana Gottová!

Chcete nazrieť do súkromia a duše výnimočného umelca Karla Gotta? Snímku, v ktorej legendárny spevák krátko pred smrťou rekapituluje svoj život, prišli do Bratislavy uviesť manželka Karla Gotta, Ivana Gottová a režisérka Olga Malířová Špátová. Slávnostnú premiéru si nenechala ujsť ministerka kultúry SR Natália Milanová či herci Kamila Magálová a Maroš Kramár.

slovakia

left justify in out

Renomovaná režisérka Olga Malířová Špátová nakrúcala Karla Gotta celý jeden rok a vďaka jeho úprimnej otvorenosti vznikol neobvykle osobný až intímny pohľad na život slávneho speváka, aký sa doteraz širokej verejnosti ani jeho skalným fanúšikom nenaskytol. Zároveň v ňom nechýba Karlov povestný nadhľad a humor.

 

„Karel pristupoval k natáčaniu s veľkým vnútorným pokojom a nechal sa natáčať aj v situáciách, s ktorými by pred desiatimi rokmi len ťažko súhlasil. Chcel, aby bol jeho príbeh pravdivý,“ prezradila Ivana Gottová, producentka filmu.

 

Film Karel nie je a ani nemá byť prehliadkou nespornej slávy Karla Gotta, jeho speváckeho talentu a úspechov. Režisérka Olga Malířová Špátová vstúpila so svojou kamerou tam, kde sa sláva končí a kde sa z fenomenálneho Zlatého slávika Karla Gotta stáva iba Karelnadšený maliar, milujúci manžel a otec. Tvorcovia totiž zachytili Karla Gotta nielen pri jeho vystúpeniach a stretnutiach s fanúšikmi, ale predovšetkým v jeho domácom prostredí. Či už v Prahe, na chalupe alebo v dedinke, kde trávil detstvo. Spevák sa vo filme vydáva na miesta, ktoré zohrali v jeho živote dôležitú úlohu. Odhaľuje neznáme zákulisia koncertov, svoj život s rodinou a súkromie, ktoré sa inak snaží s pokorou a láskou chrániť. Diváci tak môžu vidieť autentický a jedinečný filmový portrét, plný nečakaných spomienok. „Náš film nesmie byť nuda,“ hovoril počas natáčania Karel Gott režisérke, ktorá v dokumente využila aj množstvo málo známych archívnych materiálov.

 

„Olga má veľký dar nakrúcať so svojím úzkym tímom tak, že sme sa často nechali uniesť spontánnou atmosférou a prirodzene sme ju vpustili do nášho súkromia, vďaka čomu som sa rozhovoril aj o pomerne dôverných témach. S manželom, kameramanom Janom Malířom sa tak vlastne stali súčasťou našej rodiny,“ povedal Karel Gott v posledných dňoch natáčania.

 

Spevák sa vo filme vydáva na miesta, ktoré zohrali v jeho živote dôležitú úlohu. Odhaľuje neznáme zákulisia koncertov, svoj život s rodinou aj súkromie, ktoré sa inak snažil s pokorou a láskou chrániť. Snímka sa nevyhýba ani jeho boju s ťažkou chorobou.

 

„V roku nakrúcania filmu opäť ochorel. Možno práve v dôsledku toho, že si prechádzal ťažkou chorobou, bol vo svojich názoroch na život otvorený a pokorný. S podporou obetavej lásky svojej ženy Ivanky zápasil s chorobou statočne. Som vďačná, že som s ním mohla stráviť celý rok života v šťastných a dojímavých okamihoch, ale aj v tých neľahkých,“ vyznala sa režisérka Olga Malířová Špátová.

 

Viacero divákov sa počas filmu neubránilo slzám. No snímka Karel nie je len plná dojímavých momentov, ale aj spevákovho špecifického humoru, pozitívnej energie a životného elánu, ktorý ho neopúšťal do samotného konca. Film tak môže podľa slov Ivany Gottovej pomôcť ľuďom trochu pookriať v týchto ťažkých časoch.

 

„Viem, že sa priaznivci môjho manžela na film Karel veľmi tešia. Cítim, že obzvlášť v tejto zložitej situácii by ich náš film mohol povzbudiť a inšpirovať, pretože je plný nielen obrovskej energie a radosti z hudby, ale aj silných emócií, vôle, statočnosti a zmierenia. Môj manžel bol vždy poslom dobrých správ, nech je preto aj uvedenie filmu Karel na veľké plátna v tomto období plnom neistoty nádejou, že bude zase lepšie. Som presvedčená, že takto by si to náš Karel želal,“ uviedla producentka.

 

          Slovenskú premiéru filmu si nenechala ujsť ministerka kultúry Natália Milanová, herci Kamila Magálová, Maroš Kramár či Milena Minichová, speváci Beáta Dubasová, Robo Opatovský či bývalý hokejista Jozef Golonka. Na slovenskú premiéru filmu Karel zavítala do Bratislavy aj významná česká režisérka Olga Sommerová, ktorá tu robila spoločnosť svojej dcére, režisérke a kameramanke Olge Malířovej Špátovej.

 

Trailer filmu Karel si môžete pozrieť tu:

 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies