Dlh nemocníc voči Sociálnej poisťovni narástol na 31,4 milióna eur

NETKY.SK • 4 November 2010, 12:18 • 2 min
Dlh nemocníc voči Sociálnej poisťovni narástol na 31,4 milióna eur

Dlh nemocníc voči Sociálnej poisťovni narástol na 31,4 milióna eur

slovakia

left justify in out

Dlhy nemocníc voči Sociálnej poisťovni opäť narástli. Celkový objem pohľadávok na neuhradenom poistnom ku koncu septembra prestavoval takmer 31,4 milióna eur. Oproti predchádzajúcemu mesiacu sa tak ich záväzky zvýšili o vyše 3,6 milióna eur.
      V porovnaní so situáciou z konca minulého roka narástli pohľadávky zdravotníckych zariadení o 72,94 percenta. "Z aktuálneho stavu vyplýva opätovný trend v neplnení odvodových povinností a to aj u zariadení, ktoré do decembra 2009 odvodové povinnosti plnili," poukázala poisťovňa.
      Pohľadávky štátnych nemocníc predstavovali 62,2 percenta z celkového objemu pohľadávok. Zvyšok tvoria záväzky transformovaných zariadení, ako napríklad nemocnice vyšších územných celkov či neziskové organizácie.
      Dlhy štátnych nemocníc od augusta do septembra narástli o vyše tri milióny eur, pohľadávky ostatných zariadení narástli o 512.000 eur.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona