Dlh nemocníc v Sociálnej poisťovne vzrástol na 96,6 milióna eur

NETKY.SK • 29 Máj 2014, 13:03 • 2 min
Dlh nemocníc v Sociálnej poisťovne vzrástol na 96,6 milióna eur

BRATISLAVA - Zdravotnícke zariadenia dlhujú na sociálnych odvodoch o 10,3 mil. eur viac, ako to bolo na začiatku roka. Ku koncu apríla Sociálna poisťovňa (SP) evidovala pohľadávky voči nemocniciam už v sume 96,6 mil. eur.

slovakia

left justify in out

Oproti marcu ide o nárast o 970 tisíc eur. Dlh v poisťovni má päť zdravotníckych zaradení ministerstva zdravotníctva (MZ) a 15 transformovaných nemocníc. Pohľadávky počas apríla vzrástli voči jedenástim z nich. Vyplýva to z informácií SP.

 

Zdravotnícke zariadenia MZ dlhovali ku koncu minulého mesiaca 63,2 mil. eur, čo je medzimesačne viac o 390 tis. eur. Nárast pohľadávok eviduje Sociálna poisťovňa pri Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica, Národnej transfúznej službe SR a Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou Bratislava. 

 

Transformované nemocnice nemajú vyrovnané záväzky v objeme 33,4 mil. eur. V porovnaní s marcom to predstavuje nárast o 580 tis. eur. Dlh z titulu neplatenia mesačných odvodov prehĺbila Nemocnica s poliklinikou (NsP) Prievidza so sídlom v Bojniciach, NsP v Považskej Bystrici, Dunajskej Strede, Myjave, Ilave, Všeobecná nemocnica s poliklinikou, n.o., Veľký Krtíš, Liptovská nemocnica s poliklinikou MUDr. Ivana Stodolu Liptovský Mikuláš a Sanatórium Tatranská Kotlina, n.o.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies