DL: Američan Gatlin natiahol sériu na 26 víťazstiev

NETKY.SK • 10 Júl 2015, 10:49 • 2 min
DL: Američan Gatlin natiahol sériu na 26 víťazstiev

LAUSANNE - Zatiaľ čo šprintérsky fenomén Usain Bolt v poslednom čase viac bojuje so zraneniami ako so súpermi, Justin Gatlin vyhráva jedny preteky za druhými.

slovakia

left justify in out

Najlepšie obsadená stovka mužov v tomto roku priniesla na štvrtkovom mítingu Athletissima vo švajčiarskom Lausanne očakávané víťazstvo Gatlina. Skúsený 33-ročný Američan výkonom 9,75 s len o stotinku zaostal za svojím svetovým výkonom roka a zároveň osobným rekordom z 15. mája z katarskej Dauhy. V Lausanne obhájil prvenstvo z vlaňajška, vtedy finišoval za 9,80. Tentokrát jamajského rivala Asafu Powella aj krajana Tysona Gaya zdolal zhodne o 17 stotín sekundy. Olympijský šampión z Atén spred 11 rokov Gatlin nespoznal prehru už dvadsiatyšiestykrát v sérii. Zatiaľ naposledy nevyhral stovku 6. septembra 2013 v rámci finále Diamiantovej ligy v Bruseli. Skončil tam až štvrtý.


"Pred pretekmi sa nestarám o svojich konkurentov, sústredím sa len na seba. Nie je to nedostatok rešpektu voči súperom, tak to prosto funguje," povedal Gatlin po lausannskom triumfe. "Ten chlap sa náramne zlepší. Je dostatočne ostrý, má vybrúsenú techniku a najmä nechýba mu sebavedomie," zareagoval Tyson Gay.


Na adresu chýbajúceho svetového rekordéra Usaina Bolta Gatlin povedal: "Teraz víťazím ja, ale neberiem to tak, že nechávam odkazy súperom o svojej sile. Usain Bolt je stále veľký súper a je na mne, ako sa s touto najväčšou výzvou neskôr vyrovnám. Verím, že na svetovom šampionáte Jamajčan nebude chýbať."


Míting v Lausanne bol deviatym dielom prestížneho seriálu Diamantová liga. O týždeň sa najlepší atléti presunú do Monte Carla, ale Gatlin sa už pozerá aj smerom k vrcholu sezóny - majstrovstvám sveta. Tie sa v čínskom Pekingu uskutočnia 22.- 30. augusta.


"Lausanne bolo pre mňa akoby semifinále. Finále príde na rad o týždeň v Monaku. Potom pôjdem domov a budem sa pripravovať na svetový šampionát," dodal Gatlin, ktorý sa v minulosti až dvakrát nevyhol dopingovej afére. V dôsledku toho prišiel aj o jeden svetový rekord (9,77).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies