DK SFZ začala konanie vo veci porušenia stanov členmi slovenskej dvadsaťjednotky

NETKY.SK • 12 December 2014, 15:30 • 2 min
DK SFZ začala konanie vo veci porušenia stanov členmi slovenskej dvadsaťjednotky

BRATISLAVA - Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) na základe podnetu generálneho sekretára SFZ začala disciplinárne konanie vo veci porušenia stanov SFZ a ďalších predpisov SFZ členmi reprezentácie SR "21" po stretnutí so Škótskom a dvoch barážových stretnutiach s Talianskom v rámci kvalifikácie o postup na ME 2015.

slovakia

left justify in out

"DK SFZ žiada o podrobné písomné stanovisko podávateľa podnetu - výsledky vlastného šetrenia. Zároveň žiada o podrobné písomné stanovisko vtedajšieho hlavného trénera reprezentácie SR "21", tímového manažéra reprezentácie SR "21" a manažéra zodpovedného za štátnu reprezentáciu, a to v termíne do 17. decembra 2014," informuje oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu v novej úradnej správe.

 

Ako je známe, členovia výkonného výboru Slovenského futbalového zväzu (VV SFZ) schválili na minulotýždňovom zasadnutí 2. decembra v Myjave, aby hráčom slovenskej reprezentácie do 21 rokov, ktorí sa zúčastnili na spomenutých zápasoch 4. septembra proti Škótsku, 10. a 14. októbra proti Taliansku v rámci kvalifikácie o postup na ME 2015, nebolo vyplatené štartovné. "Výkonný výbor SFZ uložil generálnemu sekretárovi Slovenského futbalového zväzu Jozefovi Klimentovi vypracovať písomný podnet podľa čl. 72 ods. 2 Disciplinárneho poriadku SFZ na začatie konania disciplinárnej komisie SFZ voči členom realizačného tímu U 21 Dávidovi Vailingovi (technický vedúci SR "21"), Petrovi Kišškovi (lekár SR "21") a Štefanovi Ballovi (masér/kustód SR "21"). Tí sa mali dopustiť vážneho porušenia stanov SFZ, ktorým bolo poškodené dobré meno slovenského futbalu i Slovenského futbalového zväzu," uvádza sa v komuniké na webe SFZ. 

 

Niekoľko slovenských futbalových reprezentantov do 21 rokov i členov realizačného tímu tohto mužstva sa po spomenutom kvalifikačnom vystúpení proti Škótsku (1:1 v Senci) a októbrových barážových dueloch proti Taliansku (1:1 v Zlatých Moravciach, 1:3 v Reggiu Emilia) údajne dopustilo výtržností pod vplyvom alkoholu. Futbalisti podľa anonymného pisateľa listu, ktorý dostali viaceré médiá a Slovenský futbalový zväz, vystrájali v hoteli v Senci. 

 

Disciplinárna komisia SFZ na ostatnom zasadnutí zobrala na vedomie stanovisko trénera druholigového klubu ŠK Slovan Bratislava juniori Ondreja Krištofíka a rozhodla dať disciplinárne opatrenie - pozastavila mu výkon funkcie a zákaz styku s delegovanými osobami na dva mesiace s prerušením od 1. marca do 1. mája 2015. Dôvodom bolo hrubé nešportové správanie (vulgárne pokriky na rozhodcu) v zápase 18. kola druholigovej súťaže na ihrisku ŠK Senec. 

DK SFZ žiada o podrobné písomné stanoviská k hrubému nešportovému správaniu divákov kluby ŠK Slovan Bratislava a FC Spartak Trnava pred ich vzájomným neodohraným stretnutím 14. kola Fortuna ligy, a to do 17. decembra 2014. Zároveň žiada klub o písomné stanovisko príslušných orgánov PZ SR k predmetným udalostiam. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona