Djorkaeff aj Benzema radia Mbappému: Musíš byť opatrný

NETKY.SK • 30 Marec 2017, 15:44 • 2 min
Djorkaeff aj Benzema radia Mbappému: Musíš byť opatrný

PARÍŽ - Niekdajší francúzsky futbalový reprezentant Youri Djorkaeff varoval talentovaného Kyliana Mbappého z AS Monako, aby vzal na vedomie súčasnú situáciu Anthonyho Martiala v Manchestri United predtým, než učiní rozhodnutie týkajúce sa vlastnej budúcnosti. Okolo 18-ročnej vychádzajúcej hviezdy krúžia ako supy viaceré veľkokluby - Arsenal Londýn, Real Madrid či Manchester United.

slovakia

left justify in out

"Má mimoriadny potenciál, ale musí mať okolo seba tie najlepšie podmienky. Pozrite sa na Martiala. Keď prídete do veľkého klubu, musíte sa adaptovať a objavovať nové veci. V budúcich mesiacoch Mbappé určite dostane množstvo ponúk, musí si dať pozor na všetky nástrahy," myslí si 49-ročný bývalý majster sveta (1998) aj Európy (2000).

Útočník Realu Madrid Karim Benzema zdieľa podobný názor a domnieva sa, že Mbappé by urobil najlepšie, keby ešte nejaký čas zostal hráčom "kniežat". "Futbal je naozaj ťažký, a to najmä vo veľkokluboch. Keď som prišiel do Madridu, mal som síce iba 21 rokov, no už som toho veľa zažil v Lyone. Napriek tomu som po príchode do Realu dostal poriadnu facku a prvý rok v tomto klube bol príliš ťažký. Ste ďaleko od svojej rodiny. Myslím si, že by nemal z hniezda vyletieť príliš skoro," povedal podľa portálu espnfc.com 29-ročný Benzema.

Ako je známe, Mbappé si v sobotňajšom dueli v Luxembursku v rámci kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska odkrútil premiéru v reprezentačnom A-mužstve trénera Didiera Deschampsa. Vo veku 18 rokov a 95 dní sa stal najmladším reprezentantom "krajiny galského kohúta" od roku 1955, keď vo francúzskom drese debutoval útočník s poľskými koreňmi Maryan Wisniewski (18 rokov a 61 dní).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies