Djokovičovi po Paríži chýbala sviežosť a radosť z hry

NETKY.SK • 21 September 2016, 16:19 • 2 min
Djokovičovi po Paríži chýbala sviežosť a radosť z hry

LONDÝN - Srbský líder svetového rebríčka tenistov ATP vo dvojhre Novak Djokovič spätne pripustil, že po dobytí tzv. kariérneho Grand Slamu začiatkom júna na parížskom Roland Garros mu v nasledujúcom období chýbal potrebný zápal.

slovakia

left justify in out

"Budem úprimný, teším sa na to, že nájdem sviežosť a pokoj duše na to, aby som si užíval šport a dianie na tenisových kurtoch," povedal 29-ročný Belehradčan pre Sky Sports.

"Nejako som to stratil po Paríži. V ostatných mesiacoch som cítil, že je pre mňa zložité znova sa vnútorne zaangažovať," uznal Djokovič, ale upozornil, že napriek sklamaniam z Wimbledonu (3. kolo), OH v Riu de Janeiro (1. kolo) a US Open (prehra vo finále) vníma sezónu ako vydarenú: "...a ešte sa neskončila. Teraz hľadím v ústrety ázijskej fáze a vari ma bude poslúchať zdravie." Zverenec Borisa Beckera a Mariána Vajdu sa ešte predstaví v Pekingu, Šanghaji, parížskej hale Palais Omnisports v Bercy a na londýnskom výberovom šampionáte ATP World Tour Finals.

Djokovič k zraneniu palca na nohe, ktoré ho potrápilo v súboji so Švajčiarom Stanom Wawrinkom o newyorský vrcholný titul, značne vyhýbavo uviedol: "Mám sa dobre, ďakujem za opýtanie. Grand Slam 2017? Je priskoro na to, aby sme už rozoberali budúci rok." Srb v tejto sezóne postupne triumfoval v Dauhe, Melbourne (Australian Open), Indian Wells, Miami, Madride, spomenutom Paríži (RG) a Toronte.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona