Djokovičova pôsobivá sezóna, čakajú ho bezsenné noci

NETKY.SK • 17 November 2014, 14:28 • 2 min
Djokovičova pôsobivá sezóna, čakajú ho bezsenné noci

LONDÝN - Srbský tenista Novak Djokovič so zjavnými rozpakmi preberal v nedeľu trofej pre šampióna vo dvojhre na londýnskom "výberovom" podujatí ATP World Tour Finals. Švajčiar Roger Federer totiž pre problémy s chrbtom nenastúpil na finále.

slovakia

left justify in out

"Človek nikdy netúži uspieť takýmto spôsobom, tobôž v rámci veľkých rivalít," uznal Djokovič podľa webu Asociácie tenisových profesionálov (ATP) po zavŕšení čistého hetriku, ktorý pred ním zvládli len Rumun Ilie Nastase a Čech Ivan Lendl. "Nole" triumfoval aj v sezóne 2008 ešte v Šanghaji. 

 

Už od piatka bolo isté, že zverenec Borisa Beckera a Mariána Vajdu bude silvestrovať na vrchole svetového rebríčka. V tejto sezóne sa druhý raz po roku 2011 radoval na Wimbledone, bol to jeho siedmy titul na Majors. "Každé grandslamové podujatie je ďalšou kapitolou v histórii tohto odvetvia. Samozrejme, aj pozícia jednotky patrí k tým najväčším výzvam," rekapituloval Djokovič. 

 

Dvadsaťsedemročný Belehradčan si uvedomuje, že je na vrchole síl a schopností, chce to čo najviac zúročiť: "Roland Garros je, bol a zostáva jedným z hlavných cieľov. Neprestanem sa snažiť o jeho naplnenie. Momentálne som na vrchole kariéry. Fyzicky sa cítim veľmi dobre a nechýba mi motivácia naďalej hrať na vysokej úrovni. Pokúsim sa zužitkovať to v nasledujúcich rokoch, stále bojovať o líderský post a významné trofeje." 

 

Djokovič ukončil túto sezónu so zápasovou bilanciou 61:8. Získal 6 titulov vrátane cenenej jarnej americkej kombinácie Indian Wells - Miami. Na úrovni Masters 1000 sa presadil aj v Ríme a Paríži-Bercy, má dovedna už 20 takýchto primátov. V hale Palais Omnisports vo francúzskej metropole dosiahol svoj jubilejný 600. jednotlivý singlový úspech. Do výpočtu patrí piaty titul za šesť rokov v Pekingu. 

 

"Keď sa obzerám za týmto rokom, bol pre mňa viac ako pôsobivý na kurte aj v súkromnom živote. Teraz si oddýchnem v kruhu rodiny, až potom sa začnem zaoberať nasledujúcou sezónou," vyhlásil Djokovič, ktorý sa 22. októbra stal oteckom. Manželka Jelena porodila synčeka, ktorý dostal meno Stefan. 

 

"Žena ma už oboznámila s tým, čo ma čaká. Niečo som vytušil pred odchodom do Paríža a Londýna. Som rád, že počas tých desiatich dní v britskej metropole som sa vyspal do zásoby, pretože teraz sa mi to zjavne zíde. Teším sa však na to najbližšie obdobie. Držať dieťatko v náručí je ten najkrajší pocit. V najbližších týždňoch si ho naplno vychutnám, raketa pôjde bokom," skonštatoval Djokovič.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona