Djokovičov otec: Je to dar od Boha, má na ďalších 10 GS

NETKY.SK • 14 Marec 2016, 13:18 • 2 min
Djokovičov otec: Je to dar od Boha, má na ďalších 10 GS

BRATISLAVA - Keď Srdjan Djokovič pred takmer desiatimi rokmi lákal slovenského trénera Mariána Vajdu do zázemia svojho syna Novaka Djokoviča, bol presvedčený o budúcom poste tenisovej svetovej jednotky.

slovakia

left justify in out

Teraz Srb deklaruje ešte ambicióznejší cieľ pre potomka: reputáciu najlepšieho hráča v histórii. "Hovoril som to, odkedy vstúpil na kurt. Určite bude jedným z najvýznamnejších športovcov všetkých čias. Všetko to vyplýva z toho, že on je darom od Boha. Ako rodina sme sa od začiatku snažili o to, aby sa vôľa najvyššieho mohla naplniť. Novak môže získať ďalších 10 grandslamových titulov," vyhlásil Srbov tatko pre NewsWeek. Djokovič zatiaľ má na konte 11 trofejí z veľkej štvorky.

Srdjan Djokovič skonštatoval, že švajčiarsky rival Roger Federer sa od úvodu Novakovej kariéry správal ku konkurentovi bez úcty: "Keď mal môj syn 19 rokov, v Ženeve sa hral daviscupový zápas Švajčiarsko - Srbsko. Novak mal problémy s nosovými dutinami, nemohol riadne dýchať. Ťažko sa mu zotrvávalo v dlhých výmenách a zápasoch. Federer sa usiloval zhadzovať ho všetkými možnými spôsobmi práve z tohto dôvodu. Nikto sa nikdy k Novakovi nesprával takto. Nechápem, prečo Federer ešte hrá tenis, už má 34 rokov..."

Na rozdiel od prskania na Švajčiarovu adresu sa Srdjan Djokovič vyjadril pochvalne a prajne o Španielovi Rafaelovi Nadalovi aj Britovi Andym Murraym: "Rafael Nadal je legendou jednej éry, má však úplne odlišnú hru od tej Novakovej i Federerovej. Na dvorci vynakladá obrovskú energiu. S takýmto štýlom je veľmi náročné udržať si špičkový level. Tenis však Nadala stále potrebuje. Dúfam, že zvládne ešte dva či tri roky na vysokej úrovni. Andy Murray je velikánsky talent, jeden z najväčších vôbec. K dôvodom, pre ktorého ho nedokáže naplno uplatniť, patrí nedostatok vnútorného pokoja. Ľahko sa nechá frustrovať. Keď vedie, stúpa mu sebavedomie. Keď však prehráva, ono rozpoloženie sa zmení - vtedy pôsobí stratene, hundre smerom k svojej lóži, vyvádza sám seba z konceptu. Ak sa naučí schladiť, bude mať oveľa úspešnejšiu kariéru ako dosiaľ. Bol by som rád, ak by využil ten svoj potenciál."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies