Djokoviča trénuje opäť Vajda, v Monte Carle však skončil už v treťom kole

NETKY.SK • 19 Apríl 2018, 15:51 • 2 min
Djokoviča trénuje opäť Vajda, v Monte Carle však skončil už v treťom kole

MONTE CARLO - Srbský tenista Novak Djokovič síce postúpil na turnaji ATP World Tour Masters 1000 Rolex na antuke v monackom Monte Carle do osemfinálového 3. kola, ale to bola pre niekdajšiu svetovú jednotku konečná stanica.

slovakia

left justify in out

Djokovič nasadený ako deviaty prehral s päťkou "pavúka" Rakúšanom Dominicom Thiemom za 2:29 h 7:6 (2), 2:6, 3:6. Na podujatí v Monte Carle Djokovič získal tituly v rokoch 2013 a 2015, okrem toho bol vo finále edícií 2009 a 2012. Zároveň sa nedočkal deviateho postupu do štvrťfinále za 12 rokov na monackej antuke. Thiem v najlepšej osmičke vyzve víťaza súboja Rafael Nadal (Šp.-1) - Karen Chačanov (Rus.).

Obnovená spolupráca 12-násobného grandslamového šampióna Djokoviča a slovenského trénera Mariána Vajdu teda na úvod priniesla dve zápasové víťazstvá, vôbec prvé pre srbského tenistu od januárového grandslamového Australian Open v Melbourne. Tridsaťročný Belehradčan vtedy v osemfinále nestačil na Čchung Hje-ona z Kórejskej republiky. Následne priznal pretrvávajúce problémy s lakťom dominantnej pravej ruky a potom podstúpil operáciu.

Djokovič sa medzičasom rozišiel a americkým tzv. superkoučom Andrem Agassim, aj s českým členom realizačného tímu Radkom Štěpánkom. Na marcových amerických podujatiach na tvrdom povrchu v kalifornskom Indian Wells aj v Miami na Floride zhodne neprekonal už úvodnú prekážku: vyradili ho Japonec Taro Daniel a Francúz Benoit Paire.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona