Djokovič vyhral turnaj v Madride a má rekordný 29. triumf na Masters!

NETKY.SK • 9 Máj 2016, 07:47 • 2 min
Djokovič vyhral turnaj v Madride a má rekordný 29. triumf na Masters!

MADRID - Srbský tenista Novak Djokovič triumfoval na antukovom turnaji ATP Masters 1000 v Madride. V nedeľňajšom finále vyhral líder svetového rebríčka nad obhajcom trofeje Britom Andym Murrayom v trojsetovej bitke 6:2, 3:6 a 6:3. Duel trval 2:06 h.

slovakia

left justify in out

Djokovič vyhral svoj 64. titul v kariére a piaty v tomto roku - predtým sa tešil v Dauhe, na Australian Open, v Indian Wells i v Miami. Zároveň sa stal rekordérom v počte víťazstiev na podujatiach ATP Masters 1000, keď ich nazbieral už 29 a predbehol v tejto štatistike Rafaela Nadala. Murray na premiérový triumf v tomto roku stále čaká, v najnovšom svetovom rebríčku klesne na tretie miesto za Rogera Federera.

 

"Som rád, že som túto výzvu zvládol. Bol to veľký zápas, v ktorom rozhodlo pár loptičiek v rozhodujúcom sete. Dobre som začal, no v druhom sete prevzal iniciatívu Andy. Odohrali sme veľmi intenzívny súboj," povedal po zápase Djokovič.

 

dvojhra - finále:

Novak Djokovič (1-Srb.) - Andy Murray (2-V.Brit.) 6:2, 3:6, 6:3

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona