Djokovič tvrdí: Triumf v Londýne je krásnou bodkou za najlepšou sezónou

NETKY.SK • 23 November 2015, 13:24 • 2 min
Djokovič tvrdí: Triumf v Londýne je krásnou bodkou za najlepšou sezónou

LONDÝN - Má za sebou najlepšiu sezónu v kariére. Rovnako ako pred štyrmi rokmi dokázal srbský tenista Novak Djokovič vyhrať tri grandslamové turnaje - Australian Open, Wimbledon i US Open.

slovakia

left justify in out

 "Nolemu" sa však na rozdiel od roku 2011 podarilo postúpiť do finále aj na parížskom Roland Garros, "čerešničkou" na torte bol nedeľňajší triumf na Turnaji majstrov v Londýne.

 

Pred začiatkom sezóny málokto predpokladal, že Djokovič bude v mužskom tenisovom kolotoči taký dominantný. "Táto sezóna bola pre mňa naozaj výnimočná, bola jednoducho najlepšia a londýnsky triumf bol tou najkrajšou bodkou. Klamal by som, keby som tvrdil, že som to čakal. V každom zápase sa však snažím zo seba vyžmýkať maximum a v tomto roku to bol z mojej strany naozaj vysoký level. Hral som konštantne dobre, nemal som žiadne výkyvy. Po finálovej prehre so Stanom Wawrinkom v Paríži nebolo ľahké zmobilizovať sa, no rýchlo som sa otriasol a wimbledonský triumf mi dodal veľa sebavedomia," povedal Djokovič pre akreditované médiá.

 

Srb vyhral v tomto roku rekordných šesť turnajov Masters 1000. Od januárovej prehry s Chorvátom Ivom Karlovičom v katarskej Dauhe postúpil do finále na 15 turnajoch za sebou. Sezónu zakončil s impozantnou bilanciou 82 víťazstiev a 6 prehier. Tri z nich mu uštedril jeho najväčší rival Švajčiar Roger Federer, ktorý v základnej skupine v Londýne prerušil jeho 23-zápasovú víťaznú šnúru a ukončil Djokovičovu trojročnú neporazenosť v hale.

 

Po štvrtom triumfe na Masters v rade Srb nechystal žiadne veľké oslavy. "Po dlhej a náročnej sezóne nastal ten správny čas na dovolenku. Pri obzretí sa za uplynulým rokom cítim veľkú hrdosť. Bolo tam veľa vrcholov a ťažko určiť, ktorý titul je najcennejší. Vypichol by som však grandslamové úspechy, obzvlášť si cením triumfy vo Wimbldeone a na US Open," dodal suverénny líder svetového rebríčka ATP.

 

Ohlasy svetových médií na triumf srbského tenistu Novaka Djokoviča na Turnaji majstrov v Londýne: Blic (Srb.) :

 

Blic (Srb.): "Novakova dominancia na okruhu ATP pokračuje. V londýnskom finále uštedril Federerovi lekciu."

 

Kurir (Srb.): "Djokovič odplatil Federerovi prehru zo skupiny a vytvoril rekord v počte získaných titulov v jednom roku, londýnsky finálový triumf bol jeho jedenásty v sezóne."

 

Dnevnik (Srb.): "Djokovič po finálovom triumfe nad Federerom ťažko hľadal slová, ktorými by opísal úžasnú sezónu."

 

Blick (Švajč.): "Silný Federer si vylámal zuby na dominantnom Djokovičovi. Roger prehral v tomto roku s Nolem všetky veľké finálové zápasy."

 

Gazzetta dello Sport (Tal.): "Majster Djokovič zakončil rekordný rok triumfom v Londýne. V tejto sezóne v mnohom pripomínal Johna McEnroea."

 

Marca (Šp.): "Djokovič, večný majster. Srb vyhral štvrtýkrát za sebou Turnaj majstrov, celkovo má v zbierke už päť titulov."

 

L'Equipe (Fr.): "Djokovič zakončil sezónu krásnym spôsobom. Vo finále proti Rogerovi Federerovi na londýnskom koberci dominoval."

 

Reuters (V. Brit.): "Djokovič sa rozlúčil so sezónou vo veľkom štýle. Srb podčiarkol totálnu dominanciu v mužskom tenise bezchybným finálovým výkonom proti Federerovi."

 

AP (USA): "Novak Djokovič získal štvrtý titul na Masters za sebou, šesťnásobného šampióna Rogera Federera zdolal hladko v dvoch setoch."

 

DPA (Nem.): "Djokovič korunoval najlepšiu sezónu v kariére titulom z Londýna a vyrovnal vzájomnú bilanciu s Federerom na 22:22."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies