Djokovič si vychutnáva parížsky grál, na kalendárny Grand Slam nemyslí

NETKY.SK • 6 Jún 2016, 08:00 • 2 min
Djokovič si vychutnáva parížsky grál, na kalendárny Grand Slam nemyslí

PARÍŽ - Na dvanásty pokus zlomil parížske prekliatie a rozšíril zoznam majiteľov kompletnej grandslamovej zbierky. Srbský tenista Novak Djokovič po triumfe na Roland Garros velebil svoj tím na čele a Nemcom Borisom Beckerom a slovenským trénerom Mariánom Vajdom. Nezabudol však ani na tých, ktorí ho zasvätili do tajov "bieleho športu".

slovakia

left justify in out

"Po dosiahnutí významného míľnika v mojej kariére intenzívne myslím na moju prvú trénerku Jelenu Genčičovú. Bez nej by som nikdy nebol tam, kde som teraz. Nemôžem zabudnúť ani na môjho dedka. Na mojich úspechoch majú veľkú zásluhu aj manželka Jelena so synom Stefanom. Mám to šťastie, že som obklopený skvelými ľuďmi. Aj moji parížski fanúšikovia mi dodávajú veľa energie. Počas finálového zápasu vytvorili fantastickú atmosféru, pripadal som si ako na Davis Cupe," povedal "Nole" pre srbské médiá.

 

Líder svetového rebríčka ATP priznal, že na začiatku súboja s Britom Andym Murraym cítil veľkú nervozitu. Od stavu 2:5 v prvom sete však z neho opadla a na dvorci Philippa Chatriera všetkým ukázal, prečo je svetovou jednotkou. "Od konca prvého setu som začal predvádzať najlepší antukový tenis, Andyho som neustále dostával pod tlak. Menšie kríza na mňa doľahla až v závere za stavu 5:2 vo štvrtom sete. Začal som si uvedomovať, že som veľmi blízko k splneniu sna. Predstavoval som si, ako pri slávnostnom ceremoniáli počujem tóny srbskej hymny. Za stavu 5:4 som sa našťastie dokázal skoncentrovať a vďaka kvalitnému servisu som zápas dotiahol do úspešného konca."

 

Djokovič je úradujúcim šampiónom na všetkých podujatiach veľkej štvorky, čo sa naposledy podarilo Austrálčanovi Rodovi Laverovi v rokoch 1969 a 1962. Po triumfoch na Australian Open a Roland Garros má navyše nakročené na kalendárny Grand Slam. "V živote sa dá dosiahnuť všetko, aj vyhrať všetky štyri grandslamové turnaje v jednom roku. Teraz na to však nemyslím. Chcem si ešte nejaký čas vychutnávať zisk parížskeho grálu - Pohára mušketierov. Dlho som po ňom túžil a dlho mi unikal. Pred začiatkom turnaja som mal ciťák, že by to konečne mohlo vyjsť a som rád, že som sa nemýlil."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona