Djokovič si poriadne zavaril! Hrozí mu neúčasť vo Wimbledone

NETKY.SK • 18 Január 2022, 13:35 • 2 min
Djokovič si poriadne zavaril! Hrozí mu neúčasť vo Wimbledone

LONDÝN - Srbskému tenistovi Novakovi Djokovičovi hrozí, že sa nebude môcť predstaviť ani na treťom grandslamovom turnaji sezóny vo Wimbledone.

slovakia

left justify in out

Djokoviča v nedeľu deportovali z Melbourne, kde tamojší federálny súd znemožnil jeho obhajobu titulu na Australian Open. Okrem toho francúzska vláda plánuje zabrániť súťaženiu na svojom území nezaočkovaným športovcom, čo by v prípade Djokoviča znamenalo, že by nemohol štartovať na Roland Garros.

 

img

 

„Vo Veľkej Británii síce môžu nezaočkovaní športovci trénovať i hrať, to však Djokovičovi neposkytuje žiadnu záruku, že sa vo Wimbledone napokon predstaví," informoval portál mirror.co.uk.

 

Deväťnásobný šampión Australian Open prišiel prvýkrát o vízum ešte 6. januára krátko po prílete do Melbourne, keď pohraničné úrady usúdili, že nespĺňa podmienky vstupu do krajiny. Djokovič potom strávil niekoľko dní v zariadení pre imigrantov, no neskôr uspel s odvolaním na prvostupňovom súde a začal s tréningom.

 

img

 

Austrálsky minister pre imigráciu Alex Hawke však v piatok využil svoju osobitnú právomoc a opätovne tenistovi zrušil vízum. Djokovič chcel bojovať o rekordný 21. grandslamový titul v kariére, no v nedeľu neuspel s odvolaním proti zrušeniu víza a musel opustiť krajinu.

 

Možno vás zaujme: Francúzi sprísňujú zákony! Djokoviča nemusia pustiť hrať ani v Paríži

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona