Djokovič sa ospravedlnil dotknutým: Eufória a adrenalín

NETKY.SK • 23 Marec 2016, 12:34 • 2 min
Djokovič sa ospravedlnil dotknutým: Eufória a adrenalín

BRATISLAVA - Srbský tenista Novak Djokovič sa "párkrát zhlboka nadýchol" a vysvetlil, že svojimi komentármi k afére okolo už len bývalého šéfa turnaja v kalifornskom Indian Wells Raymonda Moora sa nechcel nikoho dotknúť.

slovakia

left justify in out

"Mohli ste zaregistrovať, že sa ma pýtali na názor na kontroverziu, ktorú som nevyvolal. Eufória a adrenalín po nedeľňajšom víťazstve ma obrali o plnú pozornosť a ja som sa vyslovil spôsobom, ktorý nebol tou najlepšou prezentáciou môjho postoja. Hodlám to teda uviesť na pravú mieru," uviedol líder svetového rebríčka v komuniké na facebooku.

"Veľmi mi záleží na budúcnosti odvetvia a všetkých hráčoch. Mal som potrebu hovoriť o férovejšej a lepšej distribúcii prostriedkov naprieč celým spektrom - pre mužov aj ženy. Všetci musíme bojovať o to, čo si zaslúžime. Nikdy to však nesmie byť boj medzi pohlaviami o rozdiely. Chcem sa teda ospravedlniť každému, kto ma prípadne pochopil nesprávne," uviedol Djokovič.

Dvadsaťosemročný Belehradčan predtým po finálovom triumfe v IW nad Kanaďanom Milosom Raonicom skonštatoval: "Myslím si, že mužský tenis priťahuje väčšie množstvo divákov, čo dokladujú aj štatistiky. Podľa mňa je to jeden z dôvodov, prečo by mali brať muži vyššie prémie."

Spomenutý 69-ročný Juhoafričan Moore vyhlásil, že tenistky by sa mali každú noc modliť a na kolenách ďakovať Bohu za Rogera Federera či Rafu Nadala, ktorí sú pravými ťahákmi a ženy sa iba vezú na vlne ich popularity. Moore neskôr stiahol svoje slová ako neadekvátne a verejne sa ospravedlnil, v pondelok skončil vo funkcii.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies