Djokovič sa obzerá za rameno, Federer ho tam neprekvapil

NETKY.SK • 28 Október 2014, 11:44 • 2 min
Djokovič sa obzerá za rameno, Federer ho tam neprekvapil

PARÍŽ - Švajčiarsky druhý muž tohtosezónneho bodovania "Race" Roger Federer minulý týždeň v rodnom Bazileji, kde získal svoj šiesty miestny titul, netajil prekvapenie z reálnej šance stať sa koncoročnou jednotkou rebríčka. Lídra renkingu Novaka Djokoviča zo Srbska takáto situácia nezaskočila.

slovakia

left justify in out

"Nikdy som ho nevylučoval. Vždy som Rogera považoval za jedného z najlepších na svete a on neustáva v potvrdzovaní toho, že si zaslúži byť v takomto okruhu. Pociťujem veľký rešpekt pred jeho výkonmi. Nemyslím si, že vek ich nejako okresal. Skôr zastávam názor, že tento rok predvádzal svoj vrcholný tenis," povedal na tlačovej besede pred vstupom do turnaja ATP World Masters 1000 BNP Paribas v hale Palais Omnisports v Paríži-Bercy Djokovič, od 21. októbra otec synčeka Stefana. Citoval ho web Asociácie tenisových profesionálov (ATP). 

 

"Roger vlani mal azda najhoršiu sezónu za desať rokov. Nepočínal si príliš dobre a inkasoval niekoľko nečakaných prehier. Tento rok však opäť vyrukoval s niekdajšou kvalitou, bojoval o grandslamové tituly. Teraz sa uchádza o post jednotky a ja som ho nepretržite vnímal ako možného kandidáta," zdôraznil Djokovič. 

 

Dvadsaťsedemročný Belehradčan bol minulý týždeň pri rodinke a Federer prostredníctvom triumfu v Bazileji znížil svoje manko v "Race" na 490 bodov. Hrá sa ešte o 2500 bodov (Paríž 1000, londýnsky šampionát ATP World Tour Finals 1500). Navyše, Federer bude mať šancu pridať nejaké bodíky aj 21. - 23. novembra vo finále Davisovho pohára proti Francúzom v Lille. 

 

Zverenec Borisa Beckera a Mariána Vajdu Djokovič ráta s tým, že manželka Jelena a ich potomok budú v cestovateľskom zázemí už od začiatku sezóny 2015. "Budem úprimný: ja momentálne mám pocit, že som tou jednotkou až od minulého týždňa. Bol to pre mňa najdôležitejší okamih v živote. Našťastie som bol pri tom a tá vzácna udalosť nijako nekolidovala s mojím tenisovým programom. Dúfam, že to pozitívne ovplyvní moju kariéru. V zmysle prístupu k tenisu sa nič nezmenilo: stále som tu, bojujem, súperím a pokúšam sa zostať na vrchole," vyhlásil Djokovič, ktorý mal v 1. kole vo francúzskej metropole voľno a v utorok v 2. kole približne po 19.30 h bude čeliť Nemcovi Philippovi Kohlschreiberovi. 

 

Federer by v prípade prieniku na vrchol, na ktorom pri bilancovaní sezóny už bol v rokoch 2004 - 2007 a 2009 (Djokovič 2011 a 2012), jasne prekonal vekový rekord Ivana Lendla a Andreho Agassiho. Obaja pri poslednom výskyte na čele koncosezónneho poradia mali 29 rokov. Tridsaťtriročný Švajčiar zvíťazil v 35 z ostatných 38 duelov a ťahá šnúru tucta zápasových úspechov. V Paríži začne v 2. kole proti úspešnému zo stretnutia Kenny De Schepper (Fr.) - Jérémy Chardy (Fr.). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies