Djokovič s Gasquetom stratil set, v semifinále ho čaká Wawrinka

NETKY.SK • 10 November 2013, 09:49 • 2 min
Djokovič s Gasquetom stratil set, v semifinále ho čaká Wawrinka

LONDÝN - V poslednom zápase skupiny Srb Novak Djokovič potvrdil úlohu jej favorita.

slovakia

left justify in out

Švajčiarsky tenista Roger Federer vyhral v sobotňajšom zápase B-skupiny Turnaja majstrov v londýnskej O2 aréne nad Argentínčanom Juanom Martinom Del Potrom po trojsetovej bitke 4:6, 7:6 a 7:5 a postúpil do semifinále.

Turnajová šestka Federer stratil prvý set, keď prehrával už 1:5, no zlepšeným výkonom sa dostal do hry, stratu však už nezmazal. Druhý set dospel až do tajbrejku, kde si disponovaný Federer vybojoval štyri setbaly za stavu 2:6 a premenil hneď ten prvý. V poslednom sete viedol 25-ročný Juhoameričan nasadený ako číslo štyri 3:0, keď v druhom geme prelomil súperovi podanie, ale Federer si stratený servis dokázal vziať späť na 2:3 a potvrdil to vyrovnaním na 3:3. V týchto fázach sa hral skvelý tenis, v ktorom v závere setu uspel skúsený 32-ročný Švajčiar.
Šesťnásobný víťaz podujatia Federer sa v boji o finále stretne s jednotkou podujatia Španielom Rafaelom Nadalom. Iba raz z dvanástich štartov na koncoročnom turnaji elitnej svetovej osmičky sa mu nepodarilo postúpiť medzi posledných štyroch.
"Ani si veľmi neoddýchnem a už budem zajtra späť. Pokúsim sa pripraviť čo najlepšie. Rád by som Rafovi trochu sťažil život," povedal bezprostredne po zápase 17-násobný grandslamový víťaz.
V poslednom zápase skupiny Srb Novak Djokovič potvrdil úlohu jej favorita. Proti ôsmemu nasadenému Richardovi Gasquetovi však stratil set a o zisku prvého rozhodol až v tajbrejku. V nedeľňajšom semifinále ho o 21.00 h čaká švajčiarsky tenista Stanislas Wawrinka.

B-skupina:
Roger Federer (6-Švaj.) - Juan Martin del Potro (4-Arg.) 4:6, 7:6 (2), 7:5 Novak Djokovič (2-Srb.) - Richard Gasquet (8-Fr.) 7:6 (5), 4:6, 6:3             
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies